imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Повече за представения преди часове Apple Watch 4


Най-значимото събитие на Apple за годината вече остана в миналото. Преди броени часове компанията ни запозна с iPhone поколения XS, XS Max и XR, но точно преди представянето на вариантите с разпънат екран и вградена TrueDepth камера, видяхме какво може да очакваме и от изцяло новото четвърто поколение Apple Watch, а ние имаме една добра новина. Изглежда, че смарт разработката никога до сега не се е сблъсквала с толкова много и съществени промени.

Още щом погледнете четвъртото поколение, ще разберете каква е и първата, бихме казали най-съществена промяна в него. Стандартните размери на часовника от 38 на 42 мм са преминали през малко увеличение, като новото поколение се отличава с корпус от 40 на 44 мм, но има и още нещо. От друга страна, декоративната рамка около екрана е редуцирана значително, като благодарение на тези две промени, Apple Watch 4 може да се похвали с над 30% по-голям екран спрямо предните поколения или с промяна, която със сигурност ще бъде усетена от всеки потребител.

Четвъртото поколение на смарт разработката може да се похвали не само с по-заоблени ъгли на корпуса, но и със своя по-тънък дизайн, спрямо предшествениците си, а ние имаме още една добра новина. Значителните визуални промени в Apple Watch 4 са последвани и от доста технически изменения „под капака“. Керамичните и кристал-сапфирни сензори, които са разположени от задната страна на корпуса и тези, които се намират в неговата вътрешна част се отличават с доста по-прецизен начин на работа. Акселерометърът реагира светкавично бързо, което позволява на четвъртото поколение да отчете падане или пък рязка промяна в надморската височина.

Apple Watch 4 се отличава с изцяло нов изглед и разпределение на екрана.

Каквото и да правим, не бихме могли да отречем, че умната разработка никога не е била толкова близко до така наречената категория от медицински устройства. Apple Watch 4 следи постоянно вашия сърдечен ритъм и алармира при наличието на появили се симптоми за инфаркт, което означава само едно. С тази промяна компанията отваря портата към пазара на по-възрастните потребители, но това не е всичко. За първи път, смарт часовникът разполага с възможност да направи и изключително точна електрокардиограма на своя потребител и то само след като докоснете цифровата корона, разположена от страничната част на корпуса.

Всички измервания и процеси, с които може да се ангажира Apple Watch 4 преминават през изцяло новия и доста по-мощен процесорен чип S4. Вероятно допълнителната мощност на 64 битовата двуядрена разработка ще бъде използвана от новите сензори в смарт часовника, но идва ред и на една характеристика, която не е преминала през промяна. Вградената батерия в четвъртото поколение не може да се похвали с по-голяма издържливост спрямо третото, което според нас не е чак толкова голям проблем. Все пак Apple Watch 3 издържа до 18 часа в режим на работа, което се отнася и за представената преди броени часове разработка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.