imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Зареждане на всички непрочетени Mail писма през macOS


За да се запознаете с официалната Mojave версия на настолната операционна система, ще се наложи да изчакате до началото на есента. Към днешна дата разработката може да се похвали със своята втора бета, а ние ще ви покажем как да визуализирате всички непрочетени писма през заложеното приложение Mail в актуалната High Sierra версия, която вероятно използвате и вие.

Припомняме ви, че значителна част от входящите писма, особено тези, които стигат до вас по автоматичен начин, като множеството рекламни бюлетини, се възползват от опцията Remote content, активирана по подразбиране във всяко настолно приложение Mail. До него стига HTML код, който използва външен източник за зареждане на съответното съдържание, но има и една малка особеност. На пръв поглед това не е никакъв проблем, но не трябва да забравяме, че по този начин заложеното приложение може да зареди и някой друг скрит от видимото съдържание код.

Реално погледнато, вероятността за злоупотреба със зареждането на Remote content през Mail за macOS е доста малка. Все пак приложението следи внимателно за достоверността на всеки източник, но ако искате да бъдете сигурни, че няма да заредите никакъв скрит код, трябва да предприемете една съвсем малка настройка. Повече за нея може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как да визуализирате всички непрочетени писма през Mail.

Ако използвате два или повече мейл акаунта в заложеното приложение, вероятно до вас стигат доста входящи писма, а за да бъдете сигурни, че не сте пропуснали нито едно или за да не търсите непрочетените измежду всички, може да се възползвате от полезната Unread функция. Достатъчно е да кликнете върху Inbox, където са всички получени писма, независимо през кой акаунт, и да отправите поглед към следващата колонка. Кликнете върху малката кръгла икона в горния десен ъгъл и сте готови. Пред вас ще се появят само тези писма, които все още не сте прегледали, а за да разберете повече за настолната версия на Mail, посетете тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.