imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Зареждане на външни снимки и съдържание през Mail за macOS


Наскоро ви показахме как да зададете автоматичен отговор на писмо през Mail както за macOS, така и за iOS. Днес ще ви запознаем с още един полезен съвет, свързан с приложението за електронна поща.

Значителна част от входящите писма, особено тези, които стигат до вас по автоматичен начин, като множеството рекламни бюлетини, се възползват от Remote content опцията, активирана по подразбиране и във вашето настолно приложение Mail. До него стига HTML код, който използва външен източник за зареждане на съответното съдържание, но има и една малка особеност. На пръв поглед това не е никакъв проблем, но не трябва да забравяме, че по този начин заложеното приложение може да зареди и някой друг скрит от видимото съдържание код.

Реално погледнато, вероятността за злоупотреба със зареждането на Remote content през Mail за macOS е доста малка. Все пак приложението следи внимателно за достоверността на всеки източник, но ако искате да бъдете сигурни, че вашето приложение няма да зареди никакъв скрит код, просто трябва да предприемете една съвсем малка настройка.

Отворете Mail, спуснете основното падащо меню със заглавие Mail, след това кликнете върху Preferences и преминете към раздел Viewing. Остава само да махнете отметката пред Load remote content in messages и сте готови. Каквото и съдържание да получите от този момент, заложеното приложение Mail ще зареди само тази част от него, която е прикрепена към съответното писмо, като всеки външен източник ще бъде игнориран по автоматичен начин, а за да разберете повече за възможностите на разработката в последната версия на macOS, посетете тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.