imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Очакваната технология за зареждане от разстояние и Apple


Заедно със смартфона на Apple от най-висок клас, преди няколко месеца се запознахме и с още две поколения в лицето на iPhone 8 и 8 Plus, които разполагат с възможност за безжично зареждане на вградената батерия. Просто поставяте своето устройство върху сертифицираната Qi поставка и то преминава в режим на зареждане по автоматичен начин, но явно скоро тази технология ще остане в миналото, за което свидетелства и последната патентна заявка на компанията.

Удобствата, които може да ви предложи безжичната технология за зареждане на вашата iPhone или iPad батерия са доста големи, но все пак трябва да поставите смартфона върху поставката за зареждане, което вероятно скоро ще се промени. Разработеното от Energous устройство, което се отличава с името WattUp Mid Field вече може да се похвали с FCC сертификат, което означава само едно. Достатъчно е някое от следващите поколения iPhone да разполага със съвместим приемник, за да премине в режим на зареждане, дори на разстояние до един метър от иновативния предавател.

От страхотната технология може да се възползва и всяко несъвместимо устройство, след като бъде поставено в специален калъф с вграден приемник, но има и една малка особеност. Колкото по-голямо е разстоянието между вашия iPhone или iPad и съответния предавател, толкова по-малка е ефективността на зареждане, която също така се влияе и от броя на устройствата, които се зареждат едновременно. Потребителите трябва да разполагат с лесен вариант да поставят приоритет на зареждане върху което и да е устройство, на която техническа подробност обръща внимание и последният патент на Apple.

Според интересната патентна заявка, всеки потребител ще може да постави акцент върху което и да е от своите свързани устройства чрез специално създаден за целта акаунт и не само. Вероятно ще разполагаме с възможност да персонализираме вариантите на зареждане индивидуално, докато системата ще избере автоматично най-оптималната стратегия, съобразно разстоянието и текущото ниво на заряд на вградената батерия, а ние се надяваме, че технологията ще дебютира с някое от очакваните поколения iPhone в рамките на тази година.

Източник: 9to5mac

iPhone SE Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.