imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Защо iPhone 7 Plus не поддържа новия Portrait Lighting режим


Една от основните промени в обновеното приложение Camera за iOS 11 е появата на страхотния Portrait Lighting режим на снимане, но версията на операционната система не е единственото условие, на което трябва да отговаряте, за да се възползвате от него. Още с представянето на iPhone 8 Plus и иновативното десето поколение, Apple постави силен акцент върху тази промяна, което ни наведе на мисълта, че ще може да се възползваме от нея и през iPhone 7 Plus, което се оказва, че не е точно така.

След като игнорираме версията на операционната система, която трябва да е последната, второто задължително условие, което поставя новият Portrait Lighting режим е наличието на вградена двойна камера, с каквато може да се похвали и поколение 7 Plus, а разработчикът на приложения Steven Troughton-Smith направи едно интересно откритие. Просто изпрати направена снимка през обновеното приложение Camera от iPhone 8 Plus или X към поколение 7 Plus, с което се натъкна на малко стряскащи резултати или поне на пръв поглед.

Ако и вие изпълните описаните стъпки, пред вас ще се появи опция да промените вече зададения Portrait Lighting режим дори през iPhone 7 или 7 Plus, може би и през по-старо поколение, което не означава, че Apple ограничава функцията умишлено, за да ви накара да преминете към някое от последните поколения. Все пак не трябва да забравяме, че iPhone 8 Plus и iPhone X, освен с 12 мегапикселова двойна камера могат да се похвалят и с вграден 6-ядрен процесор A11 Bionic, който разполага с възможност да се справи с редактирането на съответната снимка в реално време.

Новата процесорна разработка се отличава със значително по-висока производителност спрямо своя 4-ядрен предшественик в лицето на A10, в което се крие и основната причина, поради която не може да се възползвате от режим Portrait Lighting през вашето iPhone поколение 7 Plus, дори и да сте инсталирали последната версия на мобилната операционна система. Повече за смартфона на Apple от най-висок клас може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: Daring Fireball

Xr buy article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.