imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Злонамерената връзка, от която Messages за iOS ще замръзне


Заедно с всички поправки на грешки и малки промени, шестата тестова версия на iOS 11.2.5 ни запозна и с една очаквана корекция, която оказва влияние единствено върху приложението Messages. През последните няколко дни се появи злонамерена връзка, която може да блокира заложената разработка и то мигновено, стига да я последвате, но явно този проблем съвсем скоро ще остане в миналото.

Ако вече сте се сблъскали с този, бихме казали не толкова голям проблем, след като сте отворили връзка, изпратена от ваш приятел или трето лице, не трябва да се притеснявате. Приложението Messages ще стане неизползваемо, а вие просто трябва да го затворите през мултитаскинг и да го стартирате отново. Препоръчваме ви да изтриете целия разговор с лицето, което ви е изпратило връзката, макар и към днешна дата да е малко вероятно да ви се наложи да преминете към тази стъпка.

Злонамерената връзка се появи преди три дни в Twitter, а скритото съдържание е разположено или по-точно беше разположено на сървърите на GitHub. Платформата вече е премахнала проблемния код, за да ограничи неговото разпространяване, а според MacRumors, очакваната поправка на iOS 11, която ще се справи с този проблем ще дебютира в рамките на следващата седмица.

Достатъчно е само да изчакаме няколко дни, да инсталираме iOS 11.2.5 по стандартен начин и вече няма да има никаква нужда да се притесняваме от това дали някоя връзка ще окаже неблагоприятно отражение. Системата ще проверява всяка една от тях, а при положение, че име нещо нередно, ще ви запознае с известие, което ви кара да напуснете Messages, а след това и да изтриете целия разговор, в който се намира проблемната връзка. Повече за очакваната поправка на мобилната операционна система може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.