imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Значителен ръст в продажбите на iPhone в САЩ през Q1 на 2018


През второто фискално тримесечие на 2018 година или първото календарно, което вече знаете, че обхваща периода от 1 януари до края на март, Apple може да се похвали с нетна печалба от 13.8 милиарда долара или с 2.8 милиарда повече в сравнение с тази, която реализира година по-рано. Според повечето прогнози, приходите на компанията и през следващите три месеца ще отбележат ръст на годишна база, а ние ще ви покажем с какви продажби може да се похвали iPhone в САЩ, според Counterpoint.

В рамките на второто фискално тримесечие на 2018 година, компанията се отличава с 52.2 милиона продадени iPhone-а или с 1.4 милиона повече спрямо Q2 на 2017 година в световен мащаб, а ето как стоят нещата в САЩ. Смартфон продажбите на Apple, отново за този период се равняват на 16 милиона единици или един ръст от завидните 16% спрямо година по-рано. Компанията достигна до пазарен дял от 42%, с което се подрежда като първи смартфон доставчик за региона, точно преди Samsung с пазарен дял от почти двойно по-малките 22%, но нека видим какво се случва и с иновативното десето поколение iPhone.

Реално погледнато, все още нямаме официална информация от Apple точно колко единици от различните iPhone поколения са продадени през първото тримесечие на тази година, но това не ни спира да разгледаме интересната статистика на Counterpoint. Според един от последните доклади на анализаторите, iPhone X може да достигне до пазарен дял в рамките на САЩ от около 28%, а ето и списък с десетте най-предпочитани смартфон устройства за съответния регион, отново според преброяването на Counterpoint:

Ако се доверим на предоставените данни от Counterpoint, в рамките на първото календарно тримесечие на тази година, като най-предпочитан смартфон в САЩ се отличава 64GB вариант на iPhone 8, след него се подрежда отново 64GB вариант, но този път на iPhone X. Третото място в класацията е заето от десетото поколение с вградена памет от 256GB. Следващите две позиции са за iPhone 8 Plus 64GB и iPhone 8 256GB, а за да разберете повече за иновативния смартфон на Apple от най-висок клас, просто посетете тази връзка.

Източник: Counterpoint

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.