Дали Apple готви iPad Air 3 през март?

Konstantin
28/01/2016 ❘ 00:00

Напоследък огромна част около слуховете за дейността на Apple през тази година се въртят около евентуалния iPhone 5se. Това е очаквано: все пак iPhone отговаря за 68% от приходите на компанията от Купертино. Но някак встрани остава другото емблематично мобилно устройство на Apple – iPad.

Анонимни източници съобщават, че е добре да се подготвим за iPad новости през месец март. Най-вероятно ще става дума за iPad Air 3, следващото разклонение на iPad фамилията след 12.9 инчовия iPad Pro от септември миналата година. iPad Air 3 ще бъде снабден с  9.7 инчов екран и е вероятно да бъде обявен около средата на март. За момента плановете на Apple е да направи всички пролетни съобщения през седмицата около 14 март, но датата все още не е фиксирана.

[caption id="attachment_18027" align="aligncenter" width="677"]iPad Pro и iPad Air 3 След най-големия iPad Pro, може би е време да видим и новости при iPad Air фамилията.[/caption]

През есента на 2015 г. Apple избра да се фокусира върху iPad mini и представи възхитителния iPad Pro. Явно тази година може да се окаже печеливша и за предпочитащите iPad Air линията.

Освен уголемения екран, слуховете се въртят и около LED светкавица на гърба на iPad Air 3, която да подобрява снимането в по-сумрачна обстановка. Не е изключено да видим и допълнителни отвори за звук, които да помогнат на iPad Air 3 да се съревновава с аудио качеството на iPad Pro.

Безспорно,  най-интересната теория е тази за евентуалната съвместимост на iPad Air 3 с Apple Pencil. След като комбинацията от iPad Pro и Apple Pencil стана хитова, е интересно да видим какво ли би било да видим стилуса със средното по големина предложение на iPad линията. Компанията от Купертино провежда сериозни тестове за постигане на този тандем, по думите на анонимните източници.

iPad Air 3 може би с Apple Pencil?

Нека не забравяме, че iPad е важна част и от идеите в огромния iOS 9.3 ъпдейт, който ни очаква. Приложението Classroom в iOS 9.3 e насочено към академичните институции по света и един нов iPad Air 3 със сигурност ще оживи продажбите на iPad продуктите.

Източник: Cult of Mac. Apple Pencil и iPad ProИзображение: TechInsider.io