Забравете за iPhone 6C: на хоризонта е 4-инчовият iPhone 5se

Konstantin
23/01/2016 ❘ 00:00

Ако си спомняте, около края на миналата година особено зачестиха слуховете около 4-инчовия iPhone 6c. Клюките включваха редица догадки: от начало на производството му през януари 2016 г., до 8 мегапикселова камера, A9 чип с 2 гигабайта RAM… Е, най-новото около потайния iPhone 6c носи изненади.

Вътрешното за Apple кодово име на устройството е N69, но най-вероятно е моделът да бъде брандиран като iPhone 5se при официалното си пускане на пазара. „Se” е ново допълнение към обичайните наименувания на iPhone. Служителите на Apple го описват по два начина. Първият е като „специално издание“ (“special edition”) на предишните модели iPhone с 4-инчов екран. Вторият е „подобрена“ (“enhanced”) версия на iPhone 5s, която се превръща в iPhone 5se.

[caption id="attachment_17811" align="aligncenter" width="640"]iPhone 5se замества iPhone 5c Предишно спряганият iPhone 6c явно няма да бъде реализиран.[/caption]

Позовавайки се на анонимни източници, 9to5 Mac прави списък със следните подобрения на iPhone 5se спрямо iPhone 5s:

  • iPhone 5se е снабден с 8 мегапикселова задна камера и 1.2 мегапикселова предна камера, „заети“ от iPhone 6.

  • A8 чип и M8 чип, също отговарящи на параметрите на iPhone 6.

  • iPhone 5se ще има Live Photos като функцията на iPhone 6s. (Но не и 3D Touch технологията, която е вградена в по-новите Apple смартфони).

  • Устройството ще идва в същата цветова гама като iPhone 6s: включително и моделите в златен цвят или в елегантното розово злато.

  • Ръбове на устройството, които са заменени с висококачествено стъкло като iPhone 6 и iPhone 6s.

  • Bluetooth 4.2, VoLTE и 802.11ac WiFi чипове, които също са част от функциите на iPhone 6s.

i6scover-746x419-746x419

С други думи, iPhone 5se ще е среща между по-старото поколение на смартфона на Apple с последните особености на iPhone 6 и 6s линията. С дизайн на iPhone 5s, но софтуерни и хардуерни ъпгрейди от iPhone 6 и iPhone 6s, очакваният iPhone 5se ще запълни интересна пазарна ниша сред Apple феновете.

Целта на Apple е да предложи допълнителни ъпгрейди – включително и на бъдещите нови версии на iOS, за тези свои почитатели, които все още са с iPhone 5 или по-ранен модел. Отделно, според слуховете, iPhone 5s ще бъде спрян от производство и iPhone 5se ще заеме мястото му. Източниците изтъкват, че iPhone 5se вече е в производство и можем да го очакваме официално около март месец.

След като стана ясно, че едва ли ще очакваме Apple Watch 2 през пролетта, явно има голям шанс да се радваме на нововъведения около iPhone линията на Apple. Предстои да видим!

Източник: Apple Insider; Cult of Mac.