Новата реклама на Apple TV е цветна, забавна и игрива

Konstantin
22/01/2016 ❘ 00:00

Ако Apple TV винаги е било технологична класа, новото Apple TV е с няколко крачки напред и ние сами се уверихме в това. Apple обаче не просто надгражда себе си с новия си продукт в този случай. Рекламите около Apple TV също заслужават внимание и овации. Най-новото допълнение към маркетинга около устройството е най-красноречивото доказателство за това.

Основавайки функционирането на Apple TV върху новата tvOS, Apple ни отправя ясно послание: бъдещето е в приложенията. А Apple TV има, меко казано, много от тях в репертоара си. Последната реклама на устройството изтъква това по забавен, интерактивен и изключително цветен начин. Ето я и нея:

Клипчето подскача между поп феномени като „Игра на тронове“ по HBO, играта „Disney Infinity”, популярната услуга Netflix, добре познатия ни iTunes...Резултатът е шарена комбинация от нещата, които всеки фен може да има в ежедневието си.

Еволюцията на Apple TV е страхотна, но Apple може и да не спрат телевизионната си инерция до тук. Все пак витаят слухове за още по-ново Apple TV в обозримото бъдеще. Нека не забравяме и теориите около закупуване на Time Warner, или евентуалното партньорство на Apple с ESPN. (Ако се вгледате, ще видите, че спортната медия всъщност се появява в рекламата на Apple TV).

Маркетинг кампанията около Apple TV обаче далеч не се изчерпва с интернет активност и видеа. Явно компанията от Купертино е решила да заложи на още по-агресивен подход. Как? С огромни билборди из ключови локации в редица американски градове. От Лос Анджелис, през Бостон и Ню Йорк, до Сан Франциско или лъскавия Холивуд, по улиците се наблюдават подобни гледки:

Apple TV билборд

Хоризонтално или вертикално, телевизионната дъга на Apple TV присъства като цветен контрапункт на градската инфраструктура:

Apple TV

Ако трябва да сме честни, Apple TV го заслужава. Както и потребителите на устройството, което, макар и встрани от най-популярните iPhone и iPad, събра овациите на експерти и фенове, насладили се на финеса му.

Източник: MacDigger.ru ; CultofMac; iMore.