Ето и последните изумителни кадри около строежа на Apple Campus 2

Konstantin
02/02/2016 ❘ 00:00

Ако си спомняте, през ноември месец миналата година се навършиха точно две години от първата копка на амбициозния проект. Видеото от декември пък откри вътрешен изглед към подземната аудитория, която ще приютява бъдещите нови продукти на Apple. Какво ли е най-новото около възхитителния Apple Campus 2?

Фокусът на най-новите кадри, заснети с дрон от Дънкан Сийнфилд, пада върху главната кръгла сграда на Apple Campus 2. Отново може да се докоснем до колосалния проект от изключително близко разстояние, за да видим напредъка по строителните дейности. А той е наистина впечатляващ!

Apple Campus 2 отблизо.

Последното – и може би най-интригуващо видео на Сийнфилд ни разкрива, че Apple е близо до завършване на екстериора на главната сграда. Можем да забележим огромните стъклени панели, които са фокусна точка в текущото развитие на строежа. Благодарение на скоростния напредък от миналия месец насам, вече може да се насладим на по-пълноценно загатване за бъдещия облик на външността на кръглата сграда от Apple Campus 2.

Подземната аудитория, на която бе обърнато особено внимание през декември, е в процес на сдобиване с елегантен покрив. Забелязваме и крайните довършителни дейности около входа към нея. Обратно към главната кръгла сграда, около 45-та секунда от видеото става ясно, че и тук компанията от Купертино напредва и с поставянето на покривна конструкция.

Естествено, в характерния си стил, Сийнфилд не се ограничава само до близки кадри. Отново имаме възможност да се насладим на разходка от високо, която да позволи досег с околностите на кампуса. И там се наблюдава развитие, макар и не толкова осезаемо.

Птичи поглед: Apple Campus 2.

За пореден път става ясно колко точно мащабен е проектът за Apple Campus 2. Цялостната конструкция ще струва близо 5 милиарда долара, като площта само на главната кръгла сграда ще бъде близо 260 000 кв. м. Капацитетът на Apple Campus 2 ще приютява около 13 000 служители на Apple, а плановете са проектът да приключи в края на тази година. За някои това е прекалено амбициозен срок. Но ако съдим по темпото, с което кампусът напредва, действително ще можем да му се насладим в изцяло завършен вид до края на 2016 г.

Източник: 9to5MacMacRumors.