AirPlay 2 и съвместимите телевизори с полезната връзка на Apple

Konstantin
14/08/2020 ❘ 14:00

Вероятно вече знаете, че всеки от вас може да стартира някое от качените в iTunes видео предложения директно и от своя смарт телевизор, както и да визуализира съдържание от своето iOS устройство на широкия екран и то без да разполага с Apple TV. Всичко може да стане чрез полезната AirPlay 2 връзка, но има и една малка особеност. За целта трябва да разполагате със съвместим с връзката на Apple телевизор, което не е никакъв проблем. С всеки ден вариантите на пазара стават все повече.

Достатъчно е само да потърсите вашия съвместим смарт телевизор в AirPlay устройствата, примерно през своя iPhone и сте готови. Екранът на мобилното устройство ще се появи на телевизора мигновено и не само. Всеки потребител може да стартира музикално парче или видео през iOS директно на широкия екран, а в пакета от смарт приложения на телевизора ще откриете дори и iTunes, а ние имаме още една добра новина.

За разлика от Samsung, разработките на Sony и LG са съвместими и с HomeKit, като това е само началото. Вероятно скоро към голямото семейство на Apple ще се присъединят още доста производители, а ако ви предстои покупка на смарт телевизор, винаги може да проверите дали е съвместим с AirPlay 2 в специално предвидения раздел в официалния уеб сайт на Apple.

Вижте съвместимите с AirPlay 2 телевизори тук

Не трябва да забравяте, че във филмовата галерия на iTunes може да откриете доста широк набор от предложения, включително и заглавия, които до съвсем скоро са били в списъците на кината или все още са там. За да стартирате избран филм, трябва да го закупите или пък да го наемете, като цената и при двата варианта е индивидуална. В повечето случаи наем на ново предложение се равнява на около 6.00 лв., но има и още нещо. Всички предложения са с изключително високо качество, не трябва да чакате тяхното сваляне за да ги стартирате, а голяма част от заглавията се отличават и с официални субтитри на български език.

Източник:iMagazin