Apple отбелязва абсолютен iPhone рекорд в Индия

Konstantin
25/01/2016 ❘ 00:00

Ако си спомняте, преди ви споменахме за революцията, която iPhone предизвиква при бялата техника в Индия. Явно освен хладилниците и пералните в „iPhone цветове“, индийските потребители все повече залагат и на самия Apple смартфон като покупка. Статистиките безапелационно сочат към истински Apple рекорд.

За да облечем думите в точни цифри, анализаторската компания Counterpoint Research изтъква, че броят на iPhone, доставени в Индия, е 800 хиляди. Това може и да не изглежда много, но бройката е само за периода между октомври и декември месец миналата година. Ръстът е още по-впечатляващ, ако имаме предвид факта, че за цялата 2015 г. в Индия са циркулирали общо 1,7 милиона Apple смартфони.

iPhone в Индия.

В какво се крие тайната на толкова успешно тримесечие?

По думите на главния анализатор от Counterpoint Research – Тарун Патак, от Apple са наложили впечатляващо агресивен маркетинг модел. Покрай рекламните кампании, компанията е организирала и ключови намаления и изгодни условия за лизинг. Тези ходове важат двойно за iPhone 6s и iPhone 6s Plus, които са включвали отстъпки, нетипични за Apple устройствата на индийския пазар.

Действително, видяхме много интересни реклами – като тази на iPhone 6, съчетаваща индийски традиционни елементи с Apple изживяването. Освен маркетинг стратегията си, компанията от Купертино е разширила и логистиката си, увеличавайките дистрибуторската си мрежа до пет компании.

И все пак, абсолютният рекорд не е само благодарение на по-новите модели iPhone. Данните на анализаторите сочат, че по-стари модели като iPhone 5s също са се продавали изумително успешно.

„По-ниските цени на по-старите модели, комбинирани с традиционното реноме нa Apple като бранд, са спомогнали за привличането на повече потребители“, изтъква Патак.

iPhone 5 Индия.

Apple таргетира индийския пазар съвсем отскоро като част от експанзията си в Азия. Индия все още е ключова държава за Android устройства, като Samsung и Micromax заемат челните места по продажби. С подобни позитивни тенденции обаче, Apple като нищо ще оспорва лидерските им позиции.

Напомняме, че утре, 26 януари, Apple ще представи резултатите от Q1 на глобално равнище. Интересно какво ще разберем тогава!

Източник: IndianExpress.