Apple може би все пак ще пусне на пазара версия на AirPower

iMagazin
26/08/2020 ❘ 12:09

Сигурно доста от вас си спомнят безжичната поставка за зареждане на няколко устройства едновременно, която Apple представи през 2017г. AirPower си остана само един нереализиран проект на компанията, но има изгледи това да се промени в скоро време.

Припомняме, че AirPower беше анонсиран заедно с iPhone X и, според плановете, поставката трябваше да има възможност да зарежда безжично едновременно iPhone, AirPods и Apple Watch. През 2019 г. Apple официално оповести, че устройството няма да се появи на пазара, без да се споменават причините за това. Според спекулациите поставката не успя да види бял свят, тъй като инженерите на компанията не са успели да се справят с прекаленото нагряване при зареждане на три устройства. 

Изглежда обаче идеята за AirPower не е напълно изоставена, а от Apple разработват "по-малко амбициозно безжично зарядно за iPhone". Твърдението принадлежи на Mark Gurman от Bloomberg, който е един от най-уважаваните журналисти, що се отнася до Apple. Макар и да не разкрива повече детайли, от определението "по-малко амбициозно" става ясно, че новата поставка едва ли ще може да зарежда три устройства едновременно. Най-вероятно Apple Watch ще бъде изваден от уравнението, ако можем да съдим от подобни поставки на други производители - тези, които поддържат зареждането на трите устройства (като Satechi Trio Wireless Charging Pad) имат отделна структура за зареждането на смарт часовника.

Вече ви представихме нашите очаквания за всички продукти, които смятаме, че Apple ще пусне до края на 2020 г. (някои вече започват да се появяват на пазара). Там не фигурира AirPower, но доста Apple анализатори, сред които и най-известният такъв - Минг-Чи-Куо, свидетелстват, че компанията ни е подготвила пускането на поставка за безжично зареждане още за тази година. Остава само да изчакаме и да разберем дали това наистина ще се случи, а ние няма да пропуснем да ви информираме за всяка по-интересна новина, свързана със следващите продукти на Apple. 

Източник:Cult of Mac