Apple планира пускането на пакетна абонаментна услуга

iMagazin
15/08/2020 ❘ 08:00

През последните няколко години популярнността на абонаментните услуги на Apple (Apple Music, Apple TV+, Apple News+ и т.н), нараства непрекъснато, а ние имаме една добра новина. Изглежда от компанията планират да предложат на своите потребители пакетен абонамент, който да им осигури достъп до избрани предложения в комплект и то на преференциална цена.

Информацията идва от Bloomberg и Mark Gurman, като според неговите източници новата услуга ще се нарича Apple One. Вероятно тя ще се появи през месец октомври, заедно с пускането на пазара на iPhone 12, а различните пакети ще насърчават потребителите да използват по-голяма част от услугите на Apple, което би довело и до повече регулярни приходи за компанията.

Apple One ще има няколко нива на абонамент, като базовото ще включва услугата за музикален стрийминг Apple Music, чиито предимства и недостатъци ви представихме наскоро, както и Apple TV+ (услуга за стрийминг на филми, сериали и видео съдържание). На второто ниво, към тези две услуги ще бъде добавена Apple Arcade гейминг услугата. Следващото ниво ще включва Apple News+ (услуга, която към настоящия момент не е налична за България), а на най-високото ниво към всички тези услуги ще бъде добавено и iCloud пространство за съхранение.

Според Bloomberg, тези планове, както и различните нива на абонамент, не са окончателни и подлеждат на промяна, но общата цел е ясна - предлагане на пакет от услуги на цена, по-ниска, отколкото да се абоннирате за всяка услуга по отделно.

Идеята за Apple One донякъде препраща към Amazon Prime - супер успешното предложение на онлайн гиганта, комбиниращо безплатна доставка с видео стрийминг и много други услуги срещу годишна или месечна такса. Apple може да не осъществява онлайн търговия и да няма развитата складова мрежа на Amazon, но има стотици милиони активни потребители по света, използващи хардуерните устройства на компанията - а не малка част от тях вече ползват и доста от услугите, които компанията от Купертино. Източниците на Mark Gurman твърдят, че новата операционна система iOS 14, както и iPadOS 14, които очакваме да се появят през есента, ще предлагат на потребителите различни пакети в зависимост от Apple приложенията и услугите, които вече ползват. 

Освен това, от компанията подготвят и нова абонаментна услуга за виртуални фитнес сесии и тренировки, която ще може да се използва през специално предвидено за целта приложение, достъпно през iPhone, iPad и Apple TV. Тази услуга ще се предлага в по-високите нива на Apple One и ще си съперничи с подобни предложения от Nike, Peloton, Fitbit и др. 

Новите пакети от услуги ще работят с Family Sharing, което означава, че цялото семейство може да се възползва от тях. Според Bloomberg, пакетите ще спестяват на потребителите между 2 и повече от 5 долара месечно, в зависимост от нивото на абонамент. Освен Apple One, от компанията планират и нови пакети хардуер + абонаментна услуга. Така, например, потребителите, закупили Apple TV вероятно ще получат едногодишен безплатен достъп до Apple Arcade, а сдобилите се с ново Apple устройство - до Apple TV+.

А вие кои от абонаментните услуги на Apple ползвате и бихте ли се заинтересували от Apple One? Колко бихте плащали на месец и кои услуги бихте искали да включва избраният от вас пакет? Оставете вашите коментари отдолу или под публикацията във Facebook.

Източник:Bloomberg