Apple представи два нови модела Apple Watch

iMagazin
15/09/2020 ❘ 21:06

Интелигентният часовник на Apple вече може да се похвали с цели два нови модела. Както и предполагахме, компанията представи Apple Watch Series 6, а редом с него беше показан и по-бюджетен модел - Apple Watch SE.

Днешното Apple събитие започна с представянето на Apple Watch Series 6. Новото поколение на смарт часовника е изпълнено с функции, които ще ви помогнат да подобрите редица от здравословните си показатели. Series 6 включва сензор за измерване на наситеността на кислорода в кръвта, така че да можете по-добре да разберете и цялостното си здравословно състояние. SpO2 измерва процента на кислорода, пренесен от червените кръвни телца от белите дробове към останалата част от тялото. Показателят се индикира с процент, като стойността е добре да бъде над 95%,  а в случай че падне под 90%, се счита за критично. Apple Watch Series 6 може да измерва наситеността на кислорода в кръвта както, когато потребителят инициира процеса, така и във фонов режим, когато спите, например. 

Apple Watch Series 6 разполага с мощен двуядрен процесор, базиран на А13 Bionic, характерен за iPhone 11, а подобреният Always-On винаги включен дисплей е до 2.5 пъти по-ярък в сравнение с този на петото поколение, при излагане на слънчева светлина. Сред останалите функции на Apple Watch Series 6 са показване на изкачването в реално време през целия ден, както и нововъведенията, свързани с watchOS 7 - Family Setup, проследяване на съня, нови изгледи на циферблата, нови тренировъчни режими, функция за миене на ръцете и др.

Apple Watch Series 6 разполага с голямо разнообразие от разцветки и варианти, изработени от алуминий, неръждаема стомана, титаний. Алуминиевите модели ще бъдат налични в следните цветове на корпуса: вече   познатите ни сребърен, златен и астро-сив, както и чисто новите (PRODUCT) RED червен и син цвят, а размерите отново са два - 40 мм и 44 мм. Както винаги, можете да избирате измежду широка гама от допълнителни каишки, а новото е представената Apple Solo Loop каишка, която не се закопчава, а директно се нахлузва на китката и идва в цели 9 размера.

Apple Watch SE е по-бюджетният нов модел смарт часовник на Apple, съчетаващ дизайн, функционалност и достъпност. Той разполага с голям и ярък екран, както и голяма част от функциите на Series 6, като Emergency SOS, разпознаване на падане, водоустойчивост до 50 м, уведомления за прекалено висок и нисък сърдечен ритъм, както и при нарушен такъв, компас, показване на изкачването в реално време през целия ден, съвместимост с watchOS 7. Разликите са в липсващата функция за ЕКГ (електрокардиограма), отсъствието на сензори за измерване на наситеността на кислорода в кръвта, винаги включеният Always On дисплей, а чипът е същият, като този, интегриран в Apple Watch Series 5.

Размерите отново са 40 мм и 44 мм, а корпусът е от алуминий в сребърен, златен и астро-сив цвят. Интересно е да отбележим, че Apple Watch Series 3 също остава актуален модел, което означава, че вече имаме най-широката гама смарт часовници на Apple досега. Друг факт, който си заслужава да се отбележи, е че новите Apple Watch часовници вече няма да имат включени в окомплектовката USB захранващи кабели, като от Apple отбелязват, че това е с цел запазване на околната среда от вредните емисии, свързани с производството на излишни допълнителни адаптери.

Няма да пропуснем да споделим, когато новите часовници пристигнат в България и узнаем техните цени.

Източник:iMagazin