BeatsX: почти перфектният Beats

Konstantin
13/04/2017 ❘ 00:00

BeatsX – липсващото звено от оборудваните с W1 чип слушалки, представени през септември, най-сетне е в ръцете ни, за да го тестваме. Този продукт може лесно да ви допадне, и не само заради цената. Все пак, обаче, има и своите недостатъци. Страхотният W1 чип присъства в Beats Solo3 Wireless, Powerbeats3, митичните AirPods (чиито доставки все още са затруднени), както и в настоящия обект на нашето ревю – BeatsX. Тази четворка покрива нуждите на широка гама потребители, като тук има от премиум слушалки, като Solo3, до чисто спортни такива, в лицето на Powerbeats3. Днес ще видим къде е мястото на BeatsX – един базов модел безжични слушалки, които можете да използвате в почти всички ситуации, независимо дали сте постоянно в движение или прекарвате времето си на стола пред компютъра в офиса.  

01_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Отвън Въпреки, че BeatsX е най-евтиният от продуктите с W1 чип, дори и от всички безжични Beats слушалки, няма как да разберете това по опаковката му. Красива изчистена бяла кутия, през чиято предна част можете да видите какво се крие вътре. Отстрани има дълбокомислен цитат, който е малко трудно обясним: “Хората не чуват цялата музика”, а отзад са описани основните функции на BeatsX.

02_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Под слушалките са разположени аксесоарите, включени в комплекта. Освен тапите на самите слушалки, получавате още три резервни комплекта, както и два чифта накрайници, осигуряващи по-голяма стабилност на слушалките. Установихме, че последните са доста удобни, тъй като прилепват към ушите отвътре, а не отвън, а и лесно можете да ги махнете, в случай, че нямате нужда от тях. В кутията на BeatsX откриваме и USB – Lightning захранващ кабел с дължина около 15 см, както и същата кесийка, която вървеше с Powerbeats3, с малката разлика, че днешната ни изглежда по-малка като размер, така че се побира в джоба. Решението за съхранение на слушалките, което са избрали от Apple, много ни допадна, а гумата е много мека и приятна на допир. Що се касае до качеството на материалите, бихме казали, че BeatsX по-скоро приличат на спортен аксесоар, отколкото на премиум такъв. Лентата, минаваща зад врата, е от същата мека гума, както и кесийката, което определено е предимство. Дебелината е точно каквато трябва да бъде, така че да не дразни кожата, а дизайнът на слушалките позволява да ги сгъвате на която и да било страна. Дори и да ги смачкате в калъфа им, след това те ще възстановят първоначалната си форма.

03_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

В основата на кабела откриваме два пластмасови елемента, наподобяващи медийни контролери – по един от всяка страна. Бутонът за включване и изключване и LED индикаторът са отляво, докато жакът за зареждане е отдясно. Ако трябва да гадаем, във всеки елемент има и батерия – все пак BeatsX може да възпроизвеждат музика цели 8 часа с едно зареждане. Още една функция на тези пластмасови елементи е да държат ултра леките слушалки на врата ви, така че да не подскачат на всяка крачка. Рамката е свързана с два тънки и плоски кабела, които водят към самите слушалки. Плоският дизайн не изглежда оправдан в случая. Напротив – доста е дразнещ. Едно, че слушалките се усукват, когато ги сложите, а и не изглеждат особено дълготрайни, тъй като кабелчето е доста тъничко. Може би, по-голяма дебелина и кръгла форма в дизайна биха имали смисъл. Медийният контролер се намира на десния кабел и работи отлично. Бутоните са лесно откриваеми, натискат се добре и могат да контролират обичайните функции – от Siri до управлението на телефонните обаждания. На теория, слушалките са съвместими и с Android, но ние нямаше как да тестваме това.

04_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Тапите на слушалките са доста малки за разлика от тези на Powerbeats3. Дизайнът е леко наклонен, така че да паснат максимално добре. Трудно могат да паднат от ушите ви, дори и да не използвате допълнителните накрайници. Това, което ни впечатли, са двата магнита, позволяващи да свържете слушалките една с друга, когато не ги използвате. Типичен случай, в който бихме си казали: “Как не сме се сетили по-рано?” Хубаво е, че слушалките не се подмятат навсякъде, когато не са в ушите ви, а изглеждат по-скоро като колие. Този наглед дребен детайл, определено е страхотно решение. Слушалките, които ние пробвахме, бяха черни, но вие можете да ги закупите и в синьо, сиво или бяло.

05_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Качество на звука. Употреба. W1 чипът на Apple се грижи за добрата, стабилна връзка с източника на музика. Многократно вече сме изтъквали предимствата на този чип, така че този път няма да навлизаме в детайли. Само ще подчертаем, че всеки път, когато тестваме продукт с този чип, оставаме изумени от него – и то не само заради лесното свързване. Удивително е как музиката запазва своето качество, дори и при наличието на физически бариери между вас и устройството, от което слушате. Само си представете, че сте в библиотека с дебели тухлени стени и търсите книга, качени върху стълба, две помещения встрани от компютъра ви, а музиката звучи все едно сте на стола до него. Чиста магия. Няма какво лошо да кажем за живота на батерията. На хартия тя издържа 8 часа, на практика това зависи от много фактори, но определено не можем да се оплачем от BeatsX. Ако случайно ви свърши захранването в неподходящ момент, можете с 5 минутно зареждане да спечелите цели 2 часа слушане, благодарение на Fast Fuel технологията. Зареждането до 100% отнема 45 минути.

06_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Не очаквайте нещо нечувано досега по отношение на качеството на звука. BeatsX ви предлага точно това, което можете да очаквате от едни Beats слушалки. Колкото повече тестваме тези продукти, толкова повече осъзнаваме, че няма особена разлика по отношение на качеството на звука между по-евтините и премиум слушалките на компанията, както няма разлика и между жичните и безжичните им такива. Звукът е напълно адекватен, ако пътувате или спортувате, но не може да ви предложи усещането на наслада от музиката, което аудиофилските слушалки дават. С мощния си бас и слабите високи тонове, BeatsX са отлични за слушане на днешните хитове и радио Beats 1, но едва ли ще удовлетворят слуховите ви рецептори, ако си пуснете класическа музика с високо качество на аудио файла. 

07_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Заключение Това, което можем да кажем накрая е, че BeatsX са един от най-добрите продукти на компанията, що се касае до отношението цена-качество. Ако за вас е по-важно слушалките да са безжични (както и да са в пълен синхрон с вашия iPhone), отколкото перфектното качество на звука, определено си заслужава да се спрете на този модел. BeatsX е почти перфектният модел Beats. Има дълъг живот на батерията, сравнително евтин е, малък и удобен. Причината, поради която казваме “почти” перфектен е, че тези слушалки не са особено добри за спортуване, въпреки включените в комплекта накрайници за плътно прилягане на тапите в ухото. BeatsX не са устойчиви на пот, а това е голям проблем, ако сте решили да тичате или работите във фитнеса с тях. Ако този недостатък не беше на лице, тогава щяхме да дадем една наистина топ оценка на този продукт. Въпреки това, можем да кажем, че благодарение на W1 чипа BeatsX са отличен избор, ако търсите компактни безжични слушалки на сравнително ниска за стандартите на Beats цена.Screen Shot 2017-04-13 at 13.46.44