COVID 19 и как да се грижите за хигиената на своя iPhone

Konstantin
07/07/2020 ❘ 15:00

Колкото и внимателно да използвате своя iPhone, без значение от неговото поколение, няма начин да не го замърсите. Все пак докосвате устройството през голяма част от ежедневието си, дори когато ръцете ви не са идеално чисти, а това означава само едно. Не трябва да забравяте да почиствате своя Apple смартфон регулярно, а ние ще ви покажем по какъв начин може да стане това без да го увредите.

Започваме с нещо доста важно. Не е препоръчително използването на агресивни препарати. Просто вземете микрофибърна кърпа или такава от друг памучен материал и обърнете внимание на препаратите. Ако не разполагате със специално предвиден такъв за почистване на електронни устройства, винаги може да прибегнете към алтернативен вариант, като смесване на спирт с дестилирана вода в съотношение едно към десет.

Разполагате с възможност да дезинфекцирате своето устройство, включително и неговия екран, със 70-процентов изопропилов спирт или пък с почистващи кърпички, които отговарят на това изискване, стига да разполагате с такива. Не трябва да забравяте, че е крайно непрепоръчително да мокрите вашето устройство. Избягвайте почистването на всички портове, камери и отвори с по-влажни кърпи, независимо дали са навлажнени с чиста вода или разтвор.

Почистването на корпуса и екрана на вашето устройство трябва да става с леки движения и задължително без да натискате. Препоръчваме ви да почиствате своя iPhone поне веднъж дневно, в зависимост от неговата употребата и се надяваме се, че спазвайки съветите за лична хигиена, като миене на ръце поне веднъж на час за минимум 20 секунди и спазването на дистанция от поне метър и половина един от друг, ще се предпазите от разпространяващата се COVID-19 зараза.

Източник:iMagazin