Ето как да тествате iOS 14 още сега

iMagazin
13/07/2020 ❘ 12:00

След излизането на бета версиите на новата мобилна операционна система на Apple - iOS 14, предназначени за разработчици, ето че идва ред и на публичната бета, която може да бъде тествана от всеки потребител. Тук ще ви покажем как да я инсталирате и да изпробвате iOS 14 още преди официалното ѝ пускане през есента.

На първо място отбелязваме, че не е препоръчително да инсталирате която и да е бета версия на основното си Apple устройство, тъй като тя все още дава грешки и голяма част от приложенията, които използвате в ежедневието си, не са пригодени към нея. Припомняме, че промените в iOS 14 включват променен дизайн на Home екрана, картина-в-картината, подобрения в Siri, изцяло ново приложение Translate и други. Какво трябва да направите, за да изпробвате нововъведенията още днес?

Запишете се в Apple Beta Software Program

За целта, посетете тази връзка: https://beta.apple.com/sp/betaprogram/ ,изберете Sign Up и следвайте стъпките. Преди инсталирането на която и да е бета версия, силно препоръчваме да направите бекъп на своето устройство. 

След като се регистрирате и получите достъп до beta testing портала на Apple, изберете Enroll Your Devices и iOS. После трябва да кликнете върху Download Profile и да изберете Allow от прозореца, който ще се появи. Накрая, трябва да отворите Settings и да изберете секцията Profile Downloaded, където ще имате достъп до свалената бета версия на мобилната операционна система.

Обичайно публичните бета версии дават доста по-малко грешки от тези, предназначени за разработчици, но това не означава, че функционират безпроблемно. По принцип, целта на тази програма е да бъде даден достъп до системите още преди пускането им на широк кръг от потребители, които да помогнат за идентифицирането и изчистването на грешките и бъговете. Отново напомняме, че не е препоръчително да рискувате с инсталирането на бетата на iOS 14 на основното си устройство, но е хубаво да знаете, че ако нещо се обърка, имате възможност да се върнете към iOS 13.

Източник:iMagazin