Ето какъв може да бъде зареждащият кабел на iPhone 12

iMagazin
17/07/2020 ❘ 12:00

Разработчиците от Apple преминаха от широкия 30 пинов порт към добре познатия ни към днешна дата Lightning стандарт с появата на iPhone 5 още през далечната 2012 г. Реално погледнато, от тогава до днешна дата не сме забелязали кой знае колко съществени промени в аксесоарите, включени в окомплектовката на смартфона на компанията, но явно с очакваното през тази есен ново поколение iPhone-и тези две тенденции ще се променят.

Вече ви запознахме с прогнозите на повечето анализатори, според които в кутията на iPhone 12 няма да присъстват стандартните EarPods слушалки, както и захранващ адаптер. За сметка на това, от Apple са ни подготвили изненада, като, според слуховете, Lightning кабелът в комплекта ще бъде по-висококачествен и с външна текстилна оплетка. Всички знаем, че стандартният кабел за iPhone не е от най-издръжливите продукти и от време на време се налага неговата смяна. По принцип, на пазара има и по-надеждни алтернативи от други производители (наш фаворит е кевлареният кабел на Nonda), но оригиналният кабел, произведен от Apple, си остава безспорният номер 1 по продажби.

В изображенията, появили се наскоро в китайската социална мрежа Weibo и впоследствие постнати в Twitter, личи новият дизайн на Lightening към USB-C кабела, който се очаква да се появи заедно с iPhone 12. Според източника, кабелът ще има 8 сребърни контактни точки, изработени по специален процес с използването на родий и рутений, което би донесло по-висока устойчивост на корозия.

Оплетката се състои от сиви и бели нишки, преплетени по начин, който трябва да осигури по-добра издръжливост на кабела при продължителна употреба. Дължината на показания кабел е 1.05 метра (в сравнение с 1 метър за стандарния към момента епълски кабел), а дебелината е 3.04 мм, което го прави малко по-дебел от съществуващия.  

През есента предстои да разберем дали този кабел наистина ще види бял свят, и дали Apple ще пусне друг очакван аксесоар - 20W захранващ адаптер. Повече за очакваните 4 нови поколения iPhone можете да видите, като посетите тази връзка.

Източник:AppleInsider