Ето какъв нов продукт можем да очакваме от Apple

iMagazin
05/07/2020 ❘ 11:30

Почти всяка година от Apple успяват да ни изненадат с някоя чисто нова разработка. Е, може би не всички имат успеха на безжичните AirPods слушалки. Някои нови продукти имат по-периферна роля, като HomePod, например, но ние определено сме любопитни какво са ни подготвили от Apple за 2020 г.

Още от времето на Стив Джобс, който оставяше черешката на тортата по време на своите презентации за накрая с култовото "One more thing..", традицията е Apple да ни запознава с по нещо интересно и неочаквано по време на представянето на новите iPhone-и. Голяма част от аксесоарите на Apple, като AirPods, Apple Pencil и Magic Keyboard за iPad Pro, се радват на добър успех, но има и такива с друга съдба - безжичната поставка за зареждане AirPower дори не видя бял свят.

Какво можем да видим тази есен?

Почти всички източници се обединяват около тезата, че Apple разработва AirTags - аксесоар, който ще може да се прикача към различни предмети и няма да ви позволи да ги загубите. На пазара вече има подобни продукти, като най-популярният е Tile, но вероятно версията на Apple ще има своите предимства. Вградените чипове в АirTags ще им позволяват да се свързват с iPhone, а вие ще можете да проследявате локацията им през Find My приложението.

Ако загубите предмет, към който е прикачен AirTags, ще можете да го откриете, като накарате аксесоара да издаде силен звук. Съществува вероятност да има ARKit функция, така че с увеличена реалност да намерите, това което търсите. Интересната част идва, ако предметът е загубен далеч от обсега на Bluetooth мрежата, в която се намирате. В този случай, ако друг iPhone потребител се приближи до загубената вещ, той ще получи вашите данни за контакт, така че да се свърже с вас и да ви върне имуществото, стига да има желание, разбира се. Вие пък може да получите нотификация, ако друг iPhone е в близост до вашия AirTags. Ние сме много любопитни да видим как това би работило на практика. 

Предполага се, че новият аксесоар ще има характерния за Apple изчистен дизайн, разбира се, ябълка по средата и бял цвят. Едно предимство пред конкурентните разработки ще бъде, че AirTags ще имат U1 ultra-wideband широколентов чип, който позволява отлично позициониране в затворени пространства. Другото предимство ще е интеграцията с iOS. Източниците са на разнопосочни мнения относно батерията в AirTags - една част твърдят, че тя ще е стандартна CR2032 (не се зарежда и издържа около година), а друга - че ще има зареждаема батерия. Ние силно се надяваме първото твърдение да излезе вярно, защото още едно устройство, което да зареждаме може да дойде в повече, а батерията да се изтощи точно когато ви потрябва, определено би било неприятно.

Прогнозите, включително и на Ming-Chi Kuo, са, че AirTags ще струват 25-35 долара и ще бъдат представени през есента. По принцип, Apple може би донякъде се издаде за подготвяния продукт през април, когато в едно видео за Find My iPhone, се видя версия на iOS, която показа текст, включващ AirTags (можете да видите на горната снимка).

Дали наистина ще се запознаем с AirTags през есента и ще станат ли скоро част от нашето ежедневие, предстои да разберем. 

Източник:MacRumors