Ето с какви продукти очакваме да ни изненада Apple този вторник

Konstantin
12/09/2020 ❘ 12:00

Вероятно вече знаете за предстоящото събитие на Apple само след няколко дни. Преди няма и седмица, компанията официално обяви, че на 15 септември ще бъде проведено специално събитие в залата Steve Jobs Theater в Apple Park, Купертино, с начален час 20:00 българско време. Събитието ще бъде изцяло онлайн, като представители на медиите и публика няма да присъстват в залата, което е съвсем разбираемо, но нека да видим и с какви продукти очакваме да ни изненада Apple през идния вторник.

Очакваме наподобяваща организация на тази, с която се запознахме по време на WWDC 2020 (Световната конференция на разработчици на Apple) през юни, отново пред закрити врати, поради мерките, свързани с COVID-19. Събитието ще се предава на живо на официалния сайт на компанията, а това, което знаем със сигурност, е че на 15 септември ще видим нови Apple продукти. Според повечето източници на непотвърдена информация, обаче, това няма да бъдат очакваните нови iPhone поколения, като фокусът ще бъде поставен върху iPad Air, Apple Watch и не само.

Apple Watch 6

Не е никаква тайна, че всяка година, по време на септемврийското си събитие, Apple пуска и актуализиран вариант на своя смарт часовник. Според повечето източници, традицията няма да бъде нарушена и през 2020-та. Шестото поколение Apple Watch няма да се различава от своя предшественик или поне визуално. До по-добрата водоустойчивост, повечето прогнози загатват за процесорен чип от ново поколение, позволяващ по-висока производителност, по-ниска консумация на енергия и не на последно място - малко по-мощна батерия.

На последно място оставяме най-сериозната промяна или по-скоро нова възможност. Голяма част от източниците се обединяват около появата на опция за измерване на нивото на кислород в кръвта. Когато падне под 95%, това би било сигнал за здравословен проблем, за което Apple Watch 6 ще сигнализира моментално на своя потребител и не само. Вероятно прогнозирания сензор, в комбинация с останалите, известни към днешна дата, ще може да индексира не само стресови състояния, но и панически атаки.

iPad Air

Повечето прогнози загатват за едно вълнуващо iPad Air поколение и то не поради друга причина, а защото съществува вероятност това да е първия таблет на Apple с вграден Touch ID сензор, извън стандартния Home бутон. Вероятно размерите на разпънатия от край до край екран ще са между 10.8 и 11 инча, а иновативния Touch ID сензор ще намери своето място или под екрана на устройството или ще бъде вграден в страничния бутон за събуждане на таблета.

Стандартния Lightning порт ще бъде заменен с USB-C, подобно на последното iPad Pro поколение, но това не е всичко. Вероятно заедно с разработката ще се запознаем и със специално предвидена за новия таблет Magic Keyboard, точно каквато вече има на пазара за професионалното поколение таблети на Apple. Това означава, за в страничната част на iPad Air ще намери своето място и така наречения Smart Connector. Във всеки край ще бъде разположен говорител или по-точно четири на брой, докато вградения процесорен чип ще е A14. Вижте характеристиките, като посетите тази връзка.

iPhone 12

Макар и вероятността да е доста малка, не трябва да се предоверяваме на слуховете, че няма да се запознаем с iPhone 12 през този месец. Въпреки всички прогнози, съществува вероятност компанията да представи своето ново iPhone поколения и след няколко дни, а появата на устройствата на пазара да остане за октомври и ноември месец. Това със сигурност няма да се хареса кой знае колко много на потребителите, но пък чакането ще си заслужава. Този път Apple са подготвили цели четири размера.

iPhone 12 и iPhone 12 Max или по-бюджетните варианти ще се отличават с диагонал на екрана от 5.4 и 6.1 инча, докато iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, или смартфоните на Apple от най-висок клас, ще разполагат с диагонали от 6.1 и 6.7 инча, но това не е всичко. Добрата новина се крие в прогнозата за OLED екран при всяко от очакваните устройства, 120 херцовата Pro Motion честота на опресняване ще намери своето място единствено в очакваните поколения Pro, а ние нямаме търпение да се запознаем с 5.4 инчовата разработка с разпънат екран във всеки край и вградена TrueDepth камера. Разберете повече тук.

AirTags

Изглежда, че появата на разработката, която ще помогне на потребителите да не губят своите малки вещи наближава все повече. Последните сведения в тази насока идват от Nikkei, като агенцията твърди, че производството на аксесоара вече върви с пълна пара, а Apple се подготвя да го пусне на пазара заедно с iPhone 12 и следващото поколение Apple Watch.

Ако загубите предмет, към който е прикачен AirTags, ще можете да го откриете, като накарате аксесоара да издаде силен звук. Съществува вероятност да има ARKit функция, така че с увеличена реалност да намерите, това което търсите. Интересната част идва, ако предметът е загубен далеч от обсега на Bluetooth мрежата, в която се намирате. В този случай, ако друг iPhone потребител се приближи до загубената вещ, той ще получи вашите данни за контакт, така че да се свърже с вас и да ви върне имуществото, стига да има желанието да го направи, разбира се. Разберете повече за AirTags, като натиснете тук.

AirPods Studio

Вече знаем, че Apple разработва своите така наречени over-ear слушалки от висок клас, а добрата новина се крие в това, че може да се запознаем с предложението съвсем скоро. Според последните слухове, AirPods Studio ще се появят на пазара по-късно през тази година, като повечето индикации сочат, че това ще се случи през есента. Вероятно стартовата цена на новите слушалки ще бъде подобна на тази на Beats Studio3 - някъде около 700 лв.

Предполага се, че слушалките ще имат големи въртящи се наушници, обхващащи цялото ухо на своя потребител, които се свързват към така наречената диадема чрез тънки метални връзки. Вероятно наушниците ще се прикрепят към рамката с магнити, така че всеки потребител да може да ги персонализира лесно, съобразно различните цветове и варианти, в зависимост от повода и желания стил. Повече за очакваната разработка можете да разберете, след като посетите тази връзка.

Не трябва да пропускаме и вероятността, по време на септемврийското събитие да се запознаем с по-малък и съответно по-бюджетен вариант на HomePod, изцяло новия Apple Silicone компютърен процесорен чип и разбира се, безжичната AirPower зарядна поставка на компанията, която вече очакваме да се появи от няколко години, а за да разберем коя част от прогнозите ще стане реалност, трябва да изчакаме само още три дни. Всеки от вас ще може да проследи събитието онлайн в официалната Apple Events страница на компанията, YouTube или през приложението Apple TV на широкия екран.

Източник:MacRumors