Генериране на QR код за връзка с Wi-Fi мрежа през iOS и iPadOS

Konstantin
31/08/2020 ❘ 07:00

Ако вече сте инсталирали някоя от последните версии на iOS или пък iPadOS, нищо не ви спира да се възползвате от удобните варианти за споделяне на запаметена във вашето устройство парола за безжична мрежа. Достатъчно е само да отключите своя iPhone или iPad и да го доближите до ответното устройство, което желае да се свърже към позната за вас мрежа и сте готови. Паролата ще се прехвърли автоматично, а ние ще ви покажем как да създадете QR код за връзка към Wi-Fi мрежа.

За да видите какво се крие зад който и да е QR код, трябва да разполагате поне с iOS 11, да отворите заложеното приложение Camera, след това да насочите обектива към малката графика и сте готови, но има и по-лесен начин. Просто докоснете върху иконата с QR код в Control Centre и повторете описаните стъпки. Скритата информация ще се визуализира в горната част на екрана под формата на известие, но в нея може да се съдържат и данни за достъп до безжична мрежа. За да се свържете към нея автоматично, просто докоснете върху известието и сте готови.

Скритите възможности в iOS и iPadOS са доста полезни, а при положение, че искате да създадете QR код за връзка с вашата домашна или офис безжична мрежа, това може да стане по един изключително лесен начин. Достатъчно е да отворите QiFi, като посетите тази връзка и да изпълните няколко задължителни за целта стъпки. В първото поле със заглавие SSID напишете името на вашата безжична мрежа, след това изберете протокол за сигурност и въведете съответната парола. Остава само да кликнете върху Generate, за да потвърдите действието и сте готови.

Изображението може да бъде запазено в PNG файлов формат, след като кликнете върху Export, а останалите стъпки от вашата задача са съвсем ясни. Просто принтирайте новия QR код и го поставете на някое видимо място, а за да разберете повече за възможностите на полезната QiFi платформа, разгледайте техническата документация на разработката в GitHub, като посетите тази връзка. Припомняме ви, че само след няколко седмици ще се появи и очакваната нова версия на iOS. Повече за нея може да разберете, като натиснете тук.

Източник:iMagazin