iOS 14: Ето всичко ново в заложеното приложение Messages

iMagazin
03/08/2020 ❘ 13:00

След като ви представихме новостите в заложеното Maps приложение в iOS 14, както и някои други нови възможности в очакваната през есента версия на мобилната операционна система на Apple, днес идва ред да ви покажем и нововъведенията в Messages, които определено не са никак малко.

Messages разработката безспорно e еднo от най-често използваните заложени приложения за iPhone, iPad и Mac. Ето какво ще се промени в него с идването на iOS 14.

Нов интерфейс

Messages за iOS 14 разполага с актуализиран основен интерфейс, който ви позволява да изберете дали да виждате всичките ви съобщения в рамките на един списък, да бъдат визуализирани съобщенията, изпратени от хора, фигуриращи във вашите контакти, или пък тези от непознати податели.

Тези изгледи са достъпни от Filters бутона при списъка с основните разговори в приложението.

Друга нова функция е възможността да виждате кой пише в момента директно от основния екран на Messages, без да е необходимо да сте влезли в дадения разговор. Така можете да следите няколко разговора едновременно.

Маркиране на разговори

Можете да маркирате най-важните си разговори (общо до 9 на брой), като плъзнете пръст надясно върху тях. По този начин те ще бъдат изведени най-отгоре в основния екран на Messages. Иконките на чатовете са динамични, така че ще можете да виждате участниците в тях и последните непрочетени съобщения, реакции и т.н. 

Персонални отговори в групови чатове

Тази опция ще ви помогне да адресирате отговора си до точно определен човек в рамките на груповия разговор. За целта, натиснете по-продължително върху съобщението в чата, на което искате да отговорите, и изберете Reply опцията. Персоналните отговори ще се визуализират под него, а ако натиснете върху даден отговор, "мини-разговорът" ще бъде изведен от основния чат в отделен екран.

Споменаване

Тази опция ви дава възможност да отправите директно съобщение към даден участник в групов чат или да разясните точно към кого е адресиран вашият въпрос в разговора. Можете да споменете някого с използването на @ символа и изписването на името му (както е във вашите контакти). Ако пък само изпишете името на човека, към когото искате да се обърнете, то ще стане сиво и трябва да натиснете отгоре, за да го споменете. В iOS 14 има и удобна възможност, чрез която можете да получавате уведомления, ако някой ви спомене в разговор, който сте mute-нали.  

Търсене на емотикони

Най-сетне познатата ни от Mac версията на Messages функция за търсене на емотикони идва и в iOS. Когато натиснете върху иконката за показване на клавиатурата с емотикони, ще се появи поле за търсене, където можете да въведете ключова дума, за да откриете бързо и лесно емотикона, който искате да използвате.

Персонализиране на групови разговори

С идването на iOS 14, ще можете да добавяте заглавна снимка и име към груповите разговори, за да ги отличавате по-лесно (функция, позната от приложения, като Viber и WhatsApp). Можете да изберете снимка, буква, емотикон, Memoji, Animoji, които да са асоциирани с груповия чат, както и да им зададете фон.

Нови Memoji

Функцията Memoji ви дава възможност да създадете собствен аватар, който прилича на вас. В iOS 14 от Apple добавят нови прически, аксесоари и възрастови опции, така че вашето Memoji да е още по-реалистично.

За да се запознаете със скритите промени в iOS 14, посетете тази връзка, а ние ви припомняме, че новата версия на мобилната операционна система ще се появи по някое време на септември месец или най-късно през октомви, заедно с очакваните четири iPhone 12 модела, за които може да разберете повече, като натиснете тук.

Източник:MacRumors