iOS 14: Как да намерите желания емотикон през iPhone

iMagazin
11/09/2020 ❘ 15:00

Новата мобилна операционна система на Apple - iOS 14, която очакваме да се появи съвсем скоро, носи доста промени, а днес ще ви покажем една от малките, но доста удобни нови функции, които ще ви спестят време, докато пишете. 

Емотиконите са неразделна част от ежедневието на почти всички iPhone потребители, а с iOS 14 използването им ще стане още по-лесно и удобно. Знаем, че една правилно подбрана картинка може да изрази вашето настроение и да предаде желаното послание много по-ефектно от множество думи. Именно в тази насока изглежда са ннасочили усилията си и разработчиците от Apple, които са включили в iOS 14 една дълго чакана нова функция - търсенето на емотикони с текст.

Mac потребителите, както и тези, които използват социални приложения, като Skype, например, отдавна са свикнали, че могат да намерят желания емотикон, пишейки в полето за търсене това, което той изразява. Ето как ще работи функцията в iOS 14 за iPhone (все пак, повечето потребители използват емотиконите най-вече през своя смартфон):

1. Преди всичко трябва да се уверите, че сте активирали емоджи клавиатурата. В случай, че не сте, отворете Settings, преминете през General, натиснете върху Keyboards, после върху Add Keyboard и добавете Emoji.

2. Отворете някое приложение, позволяващо въвеждане на текст, като Messages или Notes.

3. Когато виртуалната клавиатура е показана, натиснете върху глобуса или усмихнатото личице в долния ляв край на екрана.

4. Над списъка с емотикони изберете лупата.

5. Потърсете желания емотикон, като напишете на английски чувството, което той изразява или картинката, която представлява (посоченият пример е с надписа vehicle, който ще покаже всички емотикони с превозни средства). Ако резултатите от търсенето са повече от седем на брой, можете да прокарате пръст върху тях, за да ги разгледате.

Повечето от основните новости в Messages приложението за iOS 14 можете да видите, като посетите тази връзка.

Източник:MacRumors