iOS 14: Тествахте ли публичната бета или ще изчакате до есента?

Konstantin
11/08/2020 ❘ 12:00

Въпреки сериозните възможности, с които може да се похвали актуалната версия на мобилната операционна система на Apple към днешна дата, вниманието на потребителите вече е насочено доста сериозно към очакваната iOS 14 и то съвсем заслужено. Повече за разработката може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще разгледаме нейната публичната бета, която може да инсталира всеки потребител и на своето съвместимо iPhone поколение още сега.

На първо място отбелязваме, че не е препоръчително да инсталирате която и да е бета версия на основното си Apple устройство, тъй като тя все още дава грешки и голяма част от приложенията, които използвате в ежедневието си, не са пригодени към нея. Припомняме, че промените в iOS 14 включват променен дизайн на Home екрана, картина-в-картината, подобрения в Siri, изцяло ново приложение Translate, доста Maps подобрения и други, но нека видим и какво трябва да направите, за да се възползвате от възможностите на разработката още днес.

Запишете се в Apple Beta Software Program

За целта, посетете тази връзка, след това изберете Sign Up и следвайте стъпките. След като се регистрирате и получите достъп до beta testing портала на Apple, изберете Enroll Your Devices и iOS. После трябва да кликнете върху Download Profile и да изберете Allow от прозореца, който ще се появи. Накрая отворете Settings и изберете секцията Profile Downloaded, където ще видите свалената бета версия на мобилната операционна система. Остава само да докоснете върху Install, да изчакате процесът по актуализиране да приключи и сте готови.

Преди инсталацията направете бекъп на своя iPhone! 

Обичайно публичните бета версии дават доста по-малко грешки от тези, предназначени за разработчици, но това не означава, че функционират безпроблемно. По принцип, целта на тази програма е да бъде даден достъп до системите още преди пускането им до широк кръг от потребители, които да помогнат за идентифицирането и изчистването на грешки и бъговете. Отново напомняме, че не е препоръчително да рискувате с инсталирането на бетата на iOS 14 на основното си устройство, но е хубаво да знаете, че ако нещо се обърка, имате възможност да се върнете към iOS 13 по всяко време.

За да се върнете към предната работеща версия на iOS, просто направете Restore from Back Up през iCloud.com, Finder или iTunes при някоя предна версия на macOS, а ние ще се радваме ако ни споделите, дали в практиката залагате на публичните бета версии, не само за да се запознаете с любопитните новости и интересни промени преди всички останали, но и за да помогнете на разработчиците от Apple да индексират по-добре всички грешки, които все още допуска системата, преди появата на нейната официална версия.

Източник:iMagazin