iPad Air 4 - с екран от край до край и на пазара още тази година?

iMagazin
30/08/2020 ❘ 11:45

Продължаваме да следим слуховете, предшестващи премиерата на новите Apple продукти, които очакваме да се появят през есента. Този път, за разлика от обичайния случай, във фокуса на нашето внимание попада не iPhone, а iPad.

Покрай множеството спекулации, отнасящи се до характеристиките и дизайна на очакваните следващи модели iPhone, останалите Apple продукти понякога остават на заден план. Изглежда от компанията обаче са решили да ни изненадат приятно с изцяло обновен iPad Air, който взаимства множество от външните белези на професионалното поколение таблети на Apple. Припомняме, че по-рано тази година едни от най-достоверните източници, често разкриващи ни плановете на компанията още преди те да са официално обявени, дадоха своите прогнози за развитието на iPad гамата. Според Минг-Чи-Куо, Apple подготвя пускането на 10.8-инчов таблет, а @l0vetodream съобщи, че компанията разработва нов мобел iPad Air с екран от край до край и Touch ID бутон за включване. 

Сега в мрежата се появяват снимки на книжка с инструкции за бърз старт на, както изглежда, нов модел iPad Air 4, който все още не е обявен и пуснат на пазара. Снимките са споделени в Twitter от @DuanRui и показват ръководството на испански език. Ясно личи, че става въпрос за iPad Air, който силно наподобява актуалните iPad Pro поколения - екранът е от край до край, а рамката е силно намалена. Освен това, Lightning портът е отстъпил мястото си на USB-C - отново препратка към професионалните таблети на Apple. 

Разликата с Pro гамата е отсъствието на Face ID. Тук системата за лицево разпознаване е заменена от Touch ID сензор за пръстовия отпечатък, който обаче не е вграден в Home бутона, както сме свикнали, а в бутона за включване и изключване отстрани на устройството. Подобна новост бе прогнозирана от Минг-Чи-Куо, който очакваше тази опция да бъде включена в планирания за 2021 г. iPhone SE Plus.

Макар и да съществува вероятност публикуваните снимки да не са достоверни, показаното на тях до голяма степен съвпада с повечето слухове, което ни кара до голяма степен да им се доверим. Освен това, наскоро бяха пуснати документи в Евразийската регулаторна комисия, според които Apple подготвя съвсем скоро пускането на нови модели iPad на пазара. Дали това ще бъдат именно iPad Air 4 таблети с безрамков дизайн, предстои да разберем.

Ако искате да си припомните всички продукти, които очакваме от Apple до края на 2020 г, посетете тази връзка. За слуховете кога могат да се появят на пазара новите устройства, натиснете тук, а за последните снимки на iPhone 12, изтекли в мрежата - тук.

Източник:9to5Mac