Как да актуализирате своите приложения през iOS 13 и iPadOS 13

Konstantin
25/07/2020 ❘ 12:30

Въпреки че вниманието на потребителите вече е насочено доста сериозно към очакваната през тази есен изцяло нова версия на мобилната операционна система на Apple, все още всеки от нас ползва iOS 13, но има и още нещо. Съвсем скоро се появи шестата основна актуализация на системата, а ние ще ви припомним къде е скрит раздел Updates на App Store в последните версии на iOS и iPadOS.

Ако все още не сте преминали към iOS 13.6 или пък iPadOS 13.6 на своя таблет, няма защо да се бавите. И двете актуализации работят доста бързо и реално погледнато не допускат никакви грешки. Разработките се отличават с доста промени и обновени защити, за които може да разберете повече, след като посетите тази връзка.

Безплатната инсталация се извършва по стандартен начин, като преди това е хубаво да направите бекъп през iCloud или след като свържете устройството с компютър. Тази стъпка ще защити всички снимки, контакти и други данни, с които разполагате, но има и още нещо. Проверете дали батерията е заредена напълно. По възможност поставете устройството в режим на зареждане. Остава да изградите връзка с надежден Wi-Fi интернет източник и на екрана ще се появи съобщение Software Update, на което трябва да отговорите с Install Now, но нека видим и как да стигнете до раздел Updates на App Store и да актуализирате вашите iOS или iPadOS приложения през последнаите версии на системите:

  • Отворете App Store.
  • Докоснете върху иконата на своя профил, която се намира в горния десен ъгъл.
  • Потърсете бутон Update All, който се намира над изброените приложения и сте готови.

Стъпките са доста лесни за изпълнение, но има и един още по-лесен, бихме казали скрит начин да стигнете до своя App Store профил:

  • Направете Haptic (малко по-продължително) докосване върху иконата на App Store.
  • От отвореното меню изберете Updates.
  • Потърсете бутон Update All, който се намира над изброените приложения и сте готови.

Трябва да знаете, че премахването на приложения през последните версии на iOS и iPadOS също става през раздел Updates. За целта просто плъзнете с пръст върху неговото име от дясно на ляво, след това докоснете върху Delete и сте готови. Винаги може да активирате и автоматично актуализиране на вашите iOS приложения, като преминете през Settings, след това през iTunes & App Store и включите App Updates по стандартен начин.

Повече за очакваната нова версия на мобилната операционна система на Apple през идната есен или за iOS 14 може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник:iMagazin