Как да изберем едновременно няколко имейла или съобщения в iOS

iMagazin
01/08/2020 ❘ 08:00

Жестовете винаги са били основна част от потребителския интерфейс на iPhone, още от първото поколение, представено от Стив Джобс през 2007 г. Днес ще ви покажем един нов и удобен жест, който може да се превърне в част и от вашата всекидневна работа с iPhone или iPad. 

За да се възползвате от полезната възможност, трябва да разполагате с устройство, задвижвано от операционна система iOS 13, iPadOS 13 или по-нова. Благодарение на новия жест, можете по-бързо да избирате множество имейли, съобщения, бележки в Notes, файлове и т.н. Ето как да го използвате:

Ще използваме пример с фабричното приложение Mail, но нещата стоят по същия начин и в Notes, Files, Messages. 

1. Отворете приложението Mail на вашия iPhone или iPad и се насочете, да речем към Inbox, където се намира входящата ви поща. Натиснете с два пръста върху някой от имейлите, както е показано на картинката отдолу.

2. Без да повдигате пръстите си, ги спуснете надолу по екрана, за да изберете едновременно всички показани имейли. Ако желаната селекция се състои от повече съобщения, които не се побират в рамките на един екран, просто продължете да скролвате и имейлите ще бъдат избирани автоматично. 

При заложеното приложение Photos този жест не е наличен, а вместо това, трябва да натиснете върху Select бутона горе вдясно, после да докоснете с един пръст желана снимка и да прокарате пръста си през останалите снимки, които искате да изберете, без да го вдигате от екрана.

Надяваме се, че този жест ще улесни работата с най-често използваните приложения на вашия iPhone и iPad и ще се превърне в част от вашето ежедневие. 

Източник:iMagazin