Как да използвате AirDrop за iOS и macOS

iMagazin
22/08/2020 ❘ 08:00

Благодарение на AirDrop, всеки потребител разполага с възможност да прехвърля файлово съдържание между iOS и macOS устройства по изключително бърз и удобен начин, но за тази цел, трябва да знаете малко повече за полезната функция. Не е никак сложно, дори точно обратното, а ние ще ви покажем къде отива избраното за прехвърляне съдържание и стъпките, които трябва да предприемете.

Преди всичко, за да прехвърлите съдържание от macOS на iOS или обратното, трябва да разполагате с Mac, произведен през 2012-та година или по-нов, но това не е толкова страшно. Вероятно вече разполагате с по-нов Apple компютър, но дори и това да не е така, условието не е в сила, когато прехвърляте информация между две машини, задвижвани с macOS.

За да стартирате прехвърляне от Mac, трябва да свържете устройствата към обща безжична мрежа и да активирате вградените Bluetooth модули. Остава да поставите този файл, който желаете да изпратите върху избран получател и сте готови. Съдържанието ще бъде прехвърлено в папка Downloads, когато за получател е избран Mac или в приложението, което може да го разчете, когато за получател е избран iPhone или iPad.

За да стартирате прехвърляне от iOS устройство, трябва отново да свържете устройствата към обща безжична мрежа и да активирате вградените Bluetooth модули. Изберете снимка или друго съдържание, докоснете върху иконата за изпращане и изберете получател от раздел AirDrop, но преди всичко трябва да се уверите, че Personal Hotspot e изключен. Съдържанието ще бъде прехвърлено в папка Downloads, когато за получател е избран Mac или в приложението, което може да го разчете, когато за получател е избран някой  iPhone или iPad. 

Ако не откривате ответното устройство като получател, проверете дали са зададени необходимите за целта права. През iOS изберете Contacts Only или Everyone, след като отворите Settings и докоснете върху AirDrop в раздел General, а през macOS oтворете Finder, преминете към AirDrop и изберете от кого може да получавате съдържание.

Източник:Apple