Как да направите Screenshot през iPad с разпънат екран

Konstantin
25/08/2020 ❘ 08:00

Размерите на последното iPad Pro поколение са два – 11 и 12.9 инча. Устройствата се отличават със страхотна извивка във всеки ъгъл на екрана, която следва тази на корпуса, широка цветова гама, True Tone технология и антирефлексно покритие на дисплей панела, а ние ще ви покажем как всеки от вас може да направи снимка на екрана или Screenshot през своя нов таблет.

Припомняме ви, че впечатляващите разработки се задвижват от най-мощния 8-ядрен процесорен чип, който някога е поставян в iPad. Вероятно се досещате, че това е A12Z Bionic със своята 64-битова архитектура. Четири performance ядра в комбинация с отново четирите efficiency, позволяват до 35% по-висока скорост на процесора в single-core режим, но и видео ускорителят не остава на заден план. Тук имаме завидните седем ядра, които позволяват на iPad Pro да се похвали с двойно по-висока графична производителност, докато AR графиките са с качество на гейм конзола.

Последното iPad Pro поколение разполага с вградена TrueDepth предна камера, но има и една особеност, спрямо познатата ни към днешна дата система за лицево разпознаване. Face ID може да разпознае лицето на своя потребител без значение по какъв начин е хванал таблета или дали е насочен право към него.

Вградената батерия издържа до 10 часа в режим на работа, но за разлика от предните iPad Pro поколения, тя не се зарежда чрез стандартния Lightning порт и то не поради друга причина, а защото той е премахнат изцяло от устройството. На негово място ще откриете USB-C порт, чрез който не само може да обменяте съдържание по доста по-бърз начин. Промяната изравнява възможностите на професионалното поколение таблети с тези на вашия Mac доста сериозно, а за да направите снимка на екрана през вашето iPad Pro поколение с разпънат екран, трябва да преминете само през няколко стъпки:

  • Натиснете бутона за усилване на звук, който е разположен от дясната странична част на корпуса.
  • Едновременно с него натиснете бутона за включване и изключване на устройството, който е разположен от горната дясна част на корпуса.
  • Редактирайте, запазете или споделете снимката на екрана, като докоснете върху нея и сте готови.

Мощните таблети са налични в два цвята: сребърен и астро-сив. Съвсем стандартно може да избирате между Wi-Fi и Wi-Fi + Cellular вариант, както и от предложения с вградена памет от 128GB, 256GB, 512GB и 1TB, а ние ви припомняме, че след около месец ще се появи и официалната версия на iPadOS 14, за която може да разберете повече, след като посетите тази връзка.

Източник:iMagazin