Как да почистите своята Mac или MacBook клавиатура

Konstantin
04/07/2020 ❘ 12:00

Колкото и внимателни да бъдете, с честата употреба на вашия преносим MacBook или настолен Mac, без значение от неговото поколение идва и необходимостта от почистване на вградената клавиатура. На пръв поглед процедурата изглежда съвсем елементарно занимание, но не трябва да забравяте, че има и няколко особености, с които задължително ще се наложи да се съобразите, ако искате тя да продължи да функционира по правилен начин.

Преди да се захванете с почистването, изключете своя MacBook, за да избегнете стартирането на различни приложения и процеси при натискане на случайни клавишни комбинации, но има и по-лесен начин. Съществуват доста приложения, чрез които всеки от вас може да заключи вградената клавиатура, като ние се спираме на разработеното от KeyboardCleanTool, което не е качено в App Store. За да го свалите, посетите тази връзка, а след като го стартирате и видите надпис Happy Cleaning, може да започнете с почистването.

Материалите, които препоръчваме да използвате, разделяме на две групи. Флакон с въздух под налягане, благодарение на който разполагате с възможност по съвсем лесен начин да продухате всички прашинки и твърди замърсявания, които са попаднали под вашите клавиши и специално предвидени за почистване кърпички или просто влажна микрофибърна кърпа, с която всеки от вас може да почисти и замърсената повърхност върху лицевата част на клавишите.

Препоръчваме ви да не използвате агресивни почистващи препарати, както и да извършите манипулацията внимателно и задължително без да упражнявате силен натиск върху замърсената повърхност, а ако вече сте почистили вашата MacBook клавиатура, може да затворите безопасния режим на приложението KeyboardCleanTool, чрез клавишната комбинация от Command и Q.

Източник:iMagazin