Как да поправите застинал черен iPhone или iPad екран

Konstantin
01/07/2019 ❘ 00:00
Освен с разпънат екран във всеки край и система за лицево разпознаване, iPhone XR може да се похвали и с доста промени във вътрешната част на корпуса си, докато основната разлика между него и iPhone Xs и Xs Max се крие във вградената двойна камера, с която разполагат флагшип моделите. Повече за тях може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем какво да направите, ако срещнете застинал черен екран на вашия iPhone, макар и да се съмняваме, че това може да ви се случи, особено при някое от новите поколения. Ако вече сте се сблъсквали с този проблем, вероятно знаете, че в повечето случаи той може да бъде разрешен доста лесно, но има и една малка особеност. Това би могло да стане само ако вашето устройство не е преминало през силен физически удар. Софтуерните причини за появата на черен екран са доста разнообразни, но добрата новина се крие в това, че няма нужда да се опитвате да разберете точно какво се е случило. Просто трябва да преминете през няколко лесни за изпълнение стъпки и вероятно черният екран ще остане в миналото.
  • Свържете своя iPhone или iPad със зарядното устройство.
  • Изчакайте 10-15 минути.
  • Включете устройството по стандартен начин.
Вероятно описаните стъпки са ви помогнали да се справите с черния екран, но ако това не е така, вероятно устройството е блокирало във включен режим, което не трябва да ви притеснява. Просто направете hard reset, което може да стане с различна комбинация от бутони, съобразно поколението на вашия iPhone.
  • При iPhone Xs, Xs Max, XR, X, 8 или 8 Plus натиснете и задръжте бутона за усилване на звук, след това този за намаляване и този за включване на устройството, докато на екрана не се появи логото на Apple.
  • При iPhone 7 натиснете бутона за намаляване на силата на звук и този за включване едновременно и отново изчакайте, докато на екрана на се появи логото на Apple.
  • При всички останали поколения, натиснете и задръжте комбинацията от бутона за включване и стандартния Home бутон за не повече от десет секунди.

При положение, че вече сте изпълнили описаните стъпки, изчакайте докато устройството зареди, а за да избегнете появата на този проблем отново, ще трябва да преминете през още една привидно малка, но от друга страна доста важна стъпка. Актуализирайте версията на вашата операционна система с последната налична през Settings, General и Software Update, както и всички приложения, които вече сте инсталирали, след като преминете през раздел Updates на App Store, а за да видите с какви промени може да се похвали първате бета версия на iOS 13, посетете тази връзка.