Как да преминете от PC с Windows към macOS Mojave

Konstantin
28/07/2019 ❘ 00:00
За разлика от всички предишни версии на настолната система, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава по никакъв начин, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Системата може да се похвали с доста нови възможности и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, а ние ще ви покажем как да преминете от PC с Windows към Mac с инсталирана macOS версия Mojave по доста лесен начин, благодарение на Migration Assistant. Преди всичко, нека да си припомним основните промени, с които може да се похвали последната Mojave версия на macOS:
  • Тъмен режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime.
Сред останалите промени в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Новият Gallery View изглед във Finder позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като запис на екрана или част от него при възпроизвеждане на видеа и допълнителната интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват последната версия на системата, но нека разгледаме и основната промяна в Migration Assistant. Изглежда че новата опция в заложеното Migration Assistant приложение не само ще улесни всеки потребител на компютър, задвижван с Windows да премине към Mac, но и с нея компанията се опитва да привлече вниманието на тази част от потребителите, които все още използват конкурентната операционна система. Заедно със съдържанието на работния плот и вашите документи, с Migration Assistant в macOS Mojave може да направите и трансфер на всички акаунти, писма, контакти, отбелязани събития в календара и всякакъв друг вид документи. Достатъчно е само да потърсите името на приложението, да изберете From a Windows PC и да следвате описаните стъпки. Повече за Mojave може да разберете, като посетите тази връзка, а за очакваната нова Catalina версия на macOS, която очакваме да се появи през септември месец на тази година, като натиснете тук.