Как да процедирате при черен екран на вашия iPhone или iPad

Konstantin
09/09/2020 ❘ 16:00

Според повечето източници, в рамките на тази година ще се запознаем с цели четири изцяло нови iPhone поколения. Вниманието на голяма част от потребителите вече е насочено към най-бюджетния и атрактивен 5.4 инчов модел с разпънат екран във всеки край и вградена TrueDepth камера. До появата на разработките остават няколко седмици, но това не е всичко. По време на септемврийското си събитие на 15-тото число от този месец, вероятно ще се запознаем и с изцяло нова iPad, а ние ще ви покажем какво да направите при застинал черен екран на вашия iPhone, макар и вероятността това да се случи да е доста малка.

Ако вече сте се сблъсквали с този проблем, вероятно знаете, че в повечето случай той може да бъде разрешен доста лесно, но има и една малка особеност. Това би могло да стане само ако вашето устройство не е преминало през силен физически удар. Софтуерните причини за появата на черен екран са доста разнообразни, но добрата новина се крие в това, че няма нужда да се опитвате да разберете точно какво се е случило. Просто трябва да преминете през няколко лесни за изпълнение стъпки и вероятно малкият проблем ще остане в миналото.

  • Свържете своя iPhone или iPad със зарядното устройство.
  • Изчакайте 10-15 минути.
  • Включете своето iOS или iPadOS устройство.

Вероятно описаните стъпки са ви помогнали да се справите с черния екран, но ако това не е така, вероятно устройството е блокирало във включен режим, което не трябва да ви притеснява. Просто направете hard reset, което може да стане с различна комбинация от бутони, съобразно поколението на вашия iPhone.

  • При всички iPhone или iPad поколения с разпънат екран и iPhone 8 или iPhone 8 Plus натиснете и задръжте бутона за усилване на звук, след това този за намаляване и този за включване на устройството, докато не екрана не се появи логото на Apple.
  • При iPhone 7 натиснете бутона за намаляване на силата на звук и този за включване едновременно и отново изчакайте, докато на екрана на се появи логото на Apple.
  • При всички останали iPhone или iPad поколения, натиснете и задръжте комбинацията от бутона за включване и стандартния Home бутон за не повече от десет секунди.

При положение, че вече сте изпълнили описаните стъпки, изчакайте докато устройството зареди, а за да избегнете появата на този проблем отново, ще трябва да преминете през още няколко стъпки. Актуализирайте версията на вашата операционна система с последната налична през Settings, General и Software Update, както и всички приложения, които вече сте инсталирали, след като преминете през раздел Updates на App Store, а за да се запознаете с все още очакваната нова версия на iOS, посетете тази връзка.

Източник:iMagazin