Как да рестартирате принудително своя iPhone

Konstantin
17/07/2020 ❘ 08:00

Всяко iPhone поколение след иновативното десето може да се похвали не само с разпънат екран във всеки край, но и с вградена TrueDepth камера. Благодарение на биометричната система от най-висок клас, вашето лице може да бъде разпознато по един изключително точен и бърз начин, а ние ще ви покажем как да рестартирате принудително последните поколения с екран от край до край, макар и да се съмняваме, че скоро ще ви се наложи да предприемете тази стъпка.

За да рестартирате принудително някое по-старо от iPhone 7 поколение, просто трябва да задържите стандартния Home бутон и този за включване/събуждане на устройството за около десет секунди (докато на екрана не се появи логото на Apple) и сте готови, но при вариантите с разпънат екран във всеки край и премахнат Home бутон, както и при тези с виртуален Home бутон, като iPhone 7, 8 и SE 2 стъпките са малко по-различни:

  • Натиснете веднъж бутона за усилване на звук и го пуснете.
  • Натиснете веднъж бутона за намаляване на звук и го пуснете.
  • Задръжте бутона за включване, докато на екрана не се появи логото на Apple.
  • Изчакайте устройството да зареди отново и сте готови.

Клавишната последователност може да бъде използвана винаги, когато вашето устройство блокира, не работи правилно или пък отказва да бъде рестартирано или изключено по стандартен начин, но отбелязваме отново, че се съмняваме това да ви се случи, особено при представените през септември месец на миналата година нови модели. Все пак iPhone 11 и 11 Pro идват с инсталиран iOS 13, а ние вече знаем, че тази версия на мобилната операционна система е доста добре оптимизирана и работи без никакъв проблем.

Припомняме ви, че след около два месеца очакваме появата на официалната версия на iOS 14 и няколко размера на iPhone 12, за които може да разберете повече, след като посетите тази връзка.

Източник:iMagazin