Как да се грижим правилно за батерията на своя iPhone

iMagazin
13/07/2020 ❘ 07:00

Днес ще ви представим няколко съвета, които ще ви помогнат да оптимизирате живота на батерията на вашия iPhone. Ето какво препоръчваме, така че, от една страна вашата батерия да издържи повече години преди да се наложи да бъде сменена, а от друга - да постигнете повече часове употреба между зарежданията.

Избягвайте високите температури

Всеки iPhone разполага с вградена литиево-йонна батерия, която е създадена да се използва в температурния диапазон между 0 и 35 градуса. Устройствата функционират най-добре между 16 и 22 градуса, а високите температури над 35 градуса са най-вредни за живота на батерията. Можете да видите нашите съвети как да се погрижите за вашия iPhone през горещото лято тук.

При много ниски температури батерията ще пада по-бързо, но това е само временно, като при възстановяване на оптималните градуси, тя ще се върне към нормална работа.

Оптимизирайте настройките

Две прости настройки ще увеличат живота на батерията на вашия iPhone - намалете яркостта на екрана или включете Auto-Brightness опцията и използвайте Wi-Fi, вместо 4G. За да намалите яркостта, отворете Control Center и нагласете скалата на минимум. Auto-Brightness опцията пък автоматично настройва яркостта според околната светлина. За да я активирате, отворете Settings > General > Accessibility > Display Accomodations.

Използвайте Low Power Mode

Представен с iOS 9, Low Power Mode режимът ви позволява да съхраните живота на батерията, когато нейният заряд намалее. Когато той достигне 20%, операционната система ще ви прикани да включите този режим. Ако не го направите, следва още едно напомняне - при 10%. По принцип, можете да активирате Low Power Mode по всяко време - през Settings > Battery. Режимът намалява яркостта на дисплея, оптимизира работата на вашия iPhone и свежда до минимум системните анимации. Приложения, като Mail, например, няма да зареждат съдържание във фонов режим, а функции, като AirDrop и iCloud sync, няма да работят. Когато телефонът ви се зареди, Low Power Mode ще се изключи автоматично.

Използвайте Battery Usage секцията

Тук можете да видите кои приложения хабят най-много от вашата батерия и да оптимизирате работата с тях. Разделът е доста полезен и препоръчваме редовно да се обръщате към него през Settings > Battery. Добре е да видите кои app-ове точат от батерията ви във фонов режим (когато не ги използвате) и да им забраните да се обновяват в тези моменти. За целта, отворете Settings > General > Background App Refresh. По отношение на приложението Mail, можете да изберете да се обновява ръчно или да увеличите интервала на автоматичното обновяване през Settings > Accounts > Fetch New Data.

Друг голям консуматор са Location Services. Можете да оптимизирате тази настройка и да изберете кои приложения и кога да използват Location Services, като преминете през Settings > Privacy > Location Services.

Източник:Apple