Как да стартирате актуализация през последните версии на macOS

Konstantin
21/08/2020 ❘ 12:00

Вероятно вече и вашият настолен или преносим Mac може да се похвали с последната Catalina версия на macOS, което е съвсем разбираемо. Предложението се отличава с доста промени и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но има и още нещо. Съвсем скоро или само след около месец ще се запознаем и с очакваната нова версия на настолната операционна система на Apple, а ние ще ви покажем как да стартирате macOS обновяване през версия Mojave или Catalina.

Една от основните стъпки при оптимизирането на работата на вашия Mac е да актуализирате версията на настолната операционна система с последната налична, което не представлява почти никакъв ангажимент. При наличието на ново предложение, macOS веднага ще ви информира за обстоятелството, но има една малка особеност. За разлика от всяка предна версия на настолната система, в Mojave и Catalina няма да откриете актуализациите в раздел Updates на App Store. Просто отворете System Preferences и потърсете Software Update.

Винаги може да стигнете до Software Update и като отворите About this Mac, след като спуснете основното меню с логото на Apple и кликнете върху съответния бутон за целта, но има и трети начин. Достатъчно е да докоснете върху известието, че се е появила нова версия или актуализация на системата и сте готови. За да дадете ход на процеса по обновяване, просто кликнете върху Update и той ще стартира автоматично, а ако искате винаги да бъдете в крак с последната версия на macOS, но не желаете да преминавате през описаните стъпки, това може да стане доста лесно.

За да включите автоматичните macOS актуализации, отворете System Preferences, след това кликнете върху Software Update и се насочете към долната страна на екрана, където се намира и малката, но пък доста полезна настройка. Всичко, което трябва да направите е да сложите една отметка пред Automatically keep my Mac to date. Остава само да затворите настройките и сте готови. Системата ще сваля във фонов режим всяка нова актуализация, а след като процесът приключи, ще получите известие, че за да инсталирате предложението, трябва да рестартирате своя Mac.

Източник:iMagazin