Как да сваляте файлове на вашия iPhone през Safari за iOS

iMagazin
04/09/2020 ❘ 14:16

Без съмнение, Safari e най-популярният браузър за iOS - не само, защото е фабрично заложен в мобилната операционна система, но скоростта му и интеграцията с останалите iPhone приложения е повече от добра. Тук ще ви покажем една функция, която до скоро отсъстваше в Safari, но вече е налична, макар и това да не е толкова очевидно.

Ако искате да свалите някой файл, който да се съхранява на вашия iPhone или iPad, като песен или видео, например, трябва да предприемете следните стъпки.

1. Отворете Safari на вашия iPhone или iPad и отидете на сайта, от където искате да свалите желаното съдържание.

2. Натиснете продължително върху връзката за сваляне, както е показано на изображението.    

3. Изберете Download Linked File опцията от менюто, което ще се покаже и свалянето ще стартира.

4. За да видите напредъка на процеса, натиснете иконката на Download Manager-а. Когато свалянето приключи, можете да отворите вашия файл оттук. 

Ако пък се чудите къде са отишли файловете, които сте свалили, можете да ги откриете, като отворите Files приложението на вашия iPhone или iPad. След това трябва да откриете Downloads папката, където се съхраняват всички свалени през Safari файлове.

Припомняме, че очакваната през есента нова версия на мобилната операционна система на Apple - iOS 14, ще донесе доста промени и в приложението Safari. Можете да се запознаете с по-интересните от тях, като посетите тази връзка.

Източник:OSX Daily