Как да видите прогнозата за времето при заключен iPhone екран

Konstantin
19/08/2020 ❘ 09:00

Без никакво съмнение и вашето внимание вече е насочено към официалната версия на iOS 14, което е съвсем разбираемо. Очакваме появата на разработката след около месец заедно с доста нови възможности и промени, но нека да се върнем към iOS 13. Вероятно вече сте се запознали с всички функции, които може да ви предложи все още актуалната версия на мобилната операционна система на Apple към днешна дата, а ние ще ви покажем как всеки от вас може да види и прогнозата за времето при заключен екран на своя iPhone.

Ако искате да видите прогнозата за времето и на вашето iOS устройство в режим на заключен екран, това може да стане по доста лесен начин. Просто трябва да преминете през няколко малки настройки. На първо място, активирайте познатата Bedtime функция. За целта, отворете Settings, преминете през Do Not Disturb, след това включете Scheduled и Bedtime. Остава само да позволите на приложението Weather да се допитва до вашата локация в режим на заключен екран и сте готови със малката, но скрита настройка.

Отново отворете Settings, преминете през Privacy, след това през Location Services и потърсете Weather. Под Allow Location Access изберете Always, затворете настройките и сте готови. Вече всеки път, когато Bedtime се изключи или когато дойде време за ставане, на екрана на вашето устройство ще се появи „Good Morning“ известие, както и прогнозата за времето, съобразно вашата локация. При отключване на устройството тя ще се скрие, но ще се показва всеки следващ ден при изкючване на Bedtime или когато вие се събудите.

Източник:iMagazin