Какви са първите стъпки с вашето ново iOS или iPadOS устройство

Konstantin
23/07/2020 ❘ 09:30

Ако от скоро притежавате нов iPhone или iPad, а до този момент никога не сте използвали iOS или iPadOS устройство, тези съвети са точно за вас. Като цяло, стъпките, които трябва да изпълните, за да стартирате и конфигурирате устройството, са съвсем лесни и интуитивни, а към тях може да добавим и малко повече информация за това как да прехвърлите вашите данни, примерно от смартфон или таблет, който се задвижва от операционната система Android.

Просто отваряте кутията, включвате своя нов iPhone или iPad и идва моментът да преминете към една непозната към днешна дата операционна система за вас, но това не трябва да ви плаши по никакъв начин. Достатъчен е един изключително кратък период от време, за да свикнете с всички възможности на последната версия на iOS, но преди това, трябва да активирате и конфигурирате своето ново устройство.

За да използвате iPhone или iPad, задължително трябва да разполагате с Apple ID акаунт, който може да бъде създаден и през новото устройство. Просто го свържете към безжичен интернет и последвайте описанитe стъпки. Не трябва да се плашите, когато стигнете до полето, което изисква от вас да въведете номер на кредитна или дебитна карта. Тази информация не е задължителна, но от друга страна, ако искате да направите, примерно покупка на приложение през App Store или пък да се възползвате от някоя от услугите на Apple, като допълнително iCloud пространство или пък Apple Music, няма да е лошо да съхраните данните от вашата карта предварително.

Вече може да се възползвате от всички възможности на последната версия на iOS или iPadOS. При положение, че разполагате с Apple ID акаунт, просто се впишете с него и вашата информация ще се появи автоматично и на новото устройство. Ако разполагате с някое предно поколение iPhone или iPad с инсталиран поне iOS 11 или с по-нова версия на системата, може да конфигурирате вашето ново устройство доста лесно. Просто трябва да го доближите до старото и всичко става по автоматичен, безжичен начин, а за да прехвърлите вашите данни от Android смартфон или таблет към своя нов iPhone или iPad, ще трябва да преминете през още няколко лесни за изпълнение стъпки.

  • Свалете Move to iOS от Google Play през своето Android устройство.
  • Свържете и двете устройства към безжичен интернет и зарядните устройства.
  • В раздел Apps & Data от конфигурирането на вашия iPhone или iPad изберете опция Move data from Android.
  • Стартирайте Move to iOS през своя Android смартфон или таблет.
  • Въведете кода, който ще се появи на вашето Apple устройство в Move to iOS през Android.
  • Изберете съдържанието, което желаете да прехвърлите към своето Apple устройство.
  • Изчакайте, докато процесът приключи.

Ако сте преминали през описаните стъпки, остава само да довършите конфигурирането на вашето ново iOS или iPadOS устройство и сте готови. Всички маркирани за прехвърляне данни ще се появят автоматично на вашия нов iPhone или iPad, а на вас не ви остава нищо друго, освен да свикнете с новата за вас операционна система, което сме сигурни, че няма да ви отнеме много време.

Източник:iMagazin