Какво да очакваме от Apple Watch Series 6

iMagazin
03/09/2020 ❘ 13:18

С наближаването на есента, слуховете около новите продукти, които Apple по традиция представя по това време на годината, се увеличават. Днес ще обобщим това, което знаем досега, за очакваните следващи поколения Apple Watch.

Повече за новите модели iPhone, които ще се появят през есента, можете да прочетете тук, за очакваните чисто нови over-ear слушалки AirPods Studio - тук. Последните слухове, свързани с iPad Air 4, можете да научите, ако посетите тази връзка, а ако искате да се запознаете с изненадващото ново попълнение, което очакваме да се присъедини към продуктовата гама на Apple - AirTags, натиснете тук. Стигаме и до интелигентния часовник Apple Watch. Ето и какви са очакванията, свързани със следващото му поколение, броени седмици преди официалното представяне, което вероятно ще се състои през октомври.

Модели

Според последните слухове, идващи от Bloomberg, тази година можем да видим два нови модела Apple Watch - заедно с новия Series 6 можем да видим и бюджетен наследник на 3-та серия. Очаква се по-базовият модел да включва някои от чертите на флагшипа, като по-бързия чип и опцията за разпознаване, в случай на падане. Не всички от здравните функции обаче ще бъдат поддържани, така че Apple Watch Series 6 ще разполага с повече възможности.

Дизайн

Очакванията са, че размерите от 40мм и 44мм ще бъдат запазени, както и основните характеристики на дизайна, които сме свикнали да асоциираме с Apple Watch. Вероятно ще има варианти на часовника, изработени от алуминий, неръждаема стомана, титаний и керамика. Някои слухове гласят, че може да има и по-бюджетна версия от пластмаса, подходяща за деца или за потребители, които за първи път купуват Apple Watch и искат да се спрат на по-евтин вариант, с който да проверят дали смарт часовникът е подходящ за техните нужди. По отношение на дисплея, очакванията са, че компанията отново ще се довери на OLED технологията, а преходът към microLED ще бъде отложен за близкото бъдеще.

Нови функции

Очакваме новите модели Apple Watch най-сетне да вклчват фабрична функция за проследяване на съня и неговите фази - нещо, с което потребителите на Fitbit, Withings и др. са свикнали от години. Ние силно се надяваме скоро ЕКГ функцията да стане налична и за България, като това зависи от Apple и здравните власти в страната. Друго нововъведение, което очакваме да достигне следващото поколение смарт часовници е измерването на наситеността на кислорода в кръвта. Други фитнес тракери вече осъществяват подобно измерване, което може да изиграе важна роля, особено в условията на настоящата COVID-19 ситуация.

Още една подготвяна функция е Kid Mode режимът, който ще предостави възможност на родителите да асоциират още един часовник към техния iPhone. Така те ще могат да имат представа къде се намира детето им, което пък ще може да се свърже с тях по бърз и лесен начин. 

Други подобрения

Сред останалите подобрения, които очакваме да получи Apple Watch Series 6, са стандартните (но в никакъв случай не бива да бъдат подценявани): по-дълъг живот на батерията и по-бърз процесор. Освен това, изглежда плановете са новото поколение смарт часовници да включват LCP (Liquid Crystal Polymer), което ще окаже значително влияние върху качеството на Wi-Fi безжичната връзка, както и върху представянето на антената.

Източник:Apple Insider