Какво може да има в кутията на очакваните iPhone поколения

iMagazin
02/07/2020 ❘ 14:00

Докато чакаме появата на следващото iPhone поколение през есента, слуховете за характеристиките, дизайна и функционалностите на устройствата все повече ни подготвят за това, което предстои. Прогнозите са, че ще се запознаем с цели четири нови модела iPhone - два с 6.1-инчов дисплей, един с 5.4-инчов и iPhone 12 Pro Max с 6.7-инчов екран. Нека обаче надникнем и в кутията на предполагаемите нови смартфони.

Според последните данни, идващи от Twitter акаунта L0vetodream, чиито прогнози не рядко стават реалност, новите iPhone поколения, включително и настоящият модел SE2, няма да включват адаптер за зареждане и EarPods слушалки. Можем само да гадаем дали това наистина ще е така. Слушалките и зарядното са неразделна част от окомплектовката на iPhone още от първото поколение, представено през 2007 година. При iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, стандартният 5-ватов USB адаптер отстъпи мястото си на далеч по-мощния 18-ватов USB-C вариант. Някои анализатори предричаха, че Apple ще изостави Lightning стандарта и ще премине изцяло на USB-C, но изглежда това няма да се случи, поне засега.

Прогнозите са, че компанията ще пусне нов 20-ватов USB-C адаптер за зареждане и ще спре производството на настоящите модели от 5W и 18W, но нека преминем към слушалките. Колкото до EarPods, макар и включени в кутията на днешните iPhone-и, все повече потребители се обръщат към безжичните и супер успешни AirPods. Може би всички се надяваме да видим iPhone с включени в кутията AirPods, но това би оскъпило цената на устройството и изглежда от Apple не смятат да предприемат тази стъпка. Повечето анализатори, сред които вездесъщият Ming-Chi Kuo, се обединяват около прогнозата, че в пакета на iPhone-ите, които ще бъдат представени през есента, ще видим, освен смартфона, единствено Lightning към USB кабел.

Нека не пренебрегваме и прогнозата на L0vetodream, според която опаковката на iPhone 12 ще бъде по-тънка и "изискана". Това, освен че би придало още по-премиум ефект на продукта, би намалило и от транспортните разходи на компанията. Дали пък махането на жичните слушалки и адаптерът за контакт не означава, че Apple постепенно се насочва към безжичното бъдеще, за което от компанията говори от години? На пазара вече има доста поставки за безжично зареждане на iPhone, а true wireless слушалките, сред които AirPods и AirPods Pro, набират все по-голяма популярност.

Източник:MacRumors