Какво очакваме от Apple до края на 2020 година

iMagazin
07/07/2020 ❘ 13:00

Настоящата година се очертава отново като една доста динамична за Apple, което съвсем не не изненадва. Вече видяхме доста нови продукти, сред които актуализирани версии на MacBook Pro и MacBook Air, изцяло нови iPad Pro поколения в комбинация с впечатляващата Magic Keyboard, както и, разбира се, второто iPhone SE поколение, а ние имаме още една добра новина. Все още не сме видяли всичко от компанията за тази година, което не ни спира по никакъв начин да разгледаме очакваните продукти, с които може да се запознаем през следващите почти шест месеца.

iPhone

Без съмнение, най-очакваното събитие, свързано с Apple, през тази година, е представянето на новите модели iPhone. Вече споделихме очакванията си за iPhone 12, които можете да видите тук. Цели четири модела ще се борят да спечелят вниманието на потребителите, а датата на тяхната поява все още е неизвестна, като съществува вариант тази година пускането на новите iPhone-и да бъде изместено с около месец (за октомври), заради забавяне в производството, дължащо се на COVID-19.

Apple Watch

Успоредно с iPhone 12, очакваме появата и на новата генерация смарт часовници на Apple. Прогнозите са, че Apple Watch Series 6 най-сетне ще донесе фабрична функция за проследяване на съня. Освен това, ще има допълнителни фитнес функционалности и подобрен живот на батерията, а основната линия в дизайна ще бъде запазена. Ние се надяваме, че ЕКГ функцията ще стане налична и за България в близко бъдеще.

iMac

Друг продукт, който очакваме да получи съществен ъпдейт тази година, е iMac. Най-популярният настолен компютър на Apple няма сериозна актуализация от доста години и изглежда моментът за това е настъпил сега. Прогнозите са, че новият iMac ще е с променен дизайн, напомнящ на iPad Pro, с по-тънки рамки на екрана, и ще използва AMD Navi графичен процесор, а Fusion drive хибридният диск ще остане в историята.

iPad

Apple вече представи два нови модела iPad тази година - от iPad Pro линията. Предстои да разберем дали iPad Air и iPad 7 също ще получат своите наследници през 2020 г. Ако все пак се появят нови таблети на компанията, не очакваме съществени промени, а единствено подобрения в производителността. 

AirPods Studio

От доста време се говори, че Apple планира пускането на висококачествени over-ear слушалки в премиум сегмента, като този път те ще бъдат брандирани с логото на компанията с ябълката, вместо с Beats. Очакваме този ход да бъде успешен и да повлияе положително на продажбите. Освен това, AirPods се наложиха като безспорния световен лидер при true wireless напълно безжичните слушалки. Ще бъде интересно дали Apple ще успее да покори и пазара на over-ear слушалки.

AirTags

Вече писахме за тази интересна разработка, която изглежда попада в плановете на Apple за 2020 г - малко и елегантно устройство, прикрепящо се към ценните ви предмети и позволяващо ви винаги да знаете къде се намират те.

Apple Glasses

От години се говори, че Apple подготвят интелигентни очила, но, според нас, моментът, в който те ще бъдат представени, все още не е настъпил и това ще се случи през 2021 г. Източниците все още не са се обединили около дизайна и точното предназначение на тези очила, но щ бъде интересно да следим как се развива този проект.

Източник:iMagazin