Какво знаем за очакваните AirPods Studio

iMagazin
22/07/2020 ❘ 08:00

От доста време се носят слухове за появата на висококачествени over-ear слушалки, които да са брандирани с логото на Apple, вместо Beats, а ние имаме една добра новина. Това може да се случи в рамките на тази година, но нека разгледаме и всичко, което знаем за очакваните премиум слушалки на технологичния гигант към днешна дата.

Интересът на компанията от Купертино в областта на аудио технилогиите определено не е от вчера - достатъчно е да си припомним как в началото на века iPod и iTunes промениха начина, по който слушаме музика. Към днешна дата, бихме могли съвсем заслужено да отличим AirPods, като един от най-успешните продукти, които Apple са представяли през последните години. Тези true wireless слушалки не само успяха за кратко време да се превърнат в най-продаваните от своя клас в световен мащаб, но и популяризираха категорията като цяло. Изглежда от Apple са решили да пренесат успеха на AirPods и AirPods Pro и в областта на over-ear слушалките, със своята AirPods Studio разработка.

Пускане на пазара и цена

Според последните слухове, AirPods Studio ще се появят на пазара по-късно през тази година, като повечето индикации сочат, че това ще се случи през есента. Вероятно стартовата цена на новите слушалки ще бъде подобна на тази на Beats Studio3 - някъде около 700 лв.

Дизайн

Не знаем много за дизайна на очакваните слушалки, но, според слуховете, от Apple подготвят две версии - премиум модел с висококачествена кожа, както и фитнес ориентиран такъв, при който ще се използват по-леки, дишащи материали с малки перфорации за по-добро вентилиране. 

Предполага се, че слушалките ще имат големи въртящи се наушници, обхващащи цялото ухо на своя потребител, които се свързват към така наречената диадема чрез тънки метални връзки. Вероятно наушниците ще се прикрепят към рамката с магнити, така че всеки потребител да може да ги персонализира лесно, съобразно различните цветове и варианти, в зависимост от повода и желания стил.

Функции

Очаква се слушалките да разполагат с добре познатата ни Active Noise Cancellaton (активна шумоизолация). Функцията в момента е налична при Beats Studio3, Beats Solo Pro, AirPods Pro, както и при голяма част от слушалките в премиум сегмента на Bose, Bang&Olufsen и др. ANC потиска околните шумове посредством вградени микрофони, така че да можете да се фокусирате изцяло върху това, което слушате. Transparency Mode режимът пък е полезен, когато искате да чуете какво се случва около вас (например, докато карате своето колело).

Очаква се слушалките да имат сензор, разпознаващ дали са на ушите или на врата на своя потребител, съответно да паузират музиката автоматично, когато сте ги свалили. Също така, според повечето източници AirPods Studio ще са оборудвани и с един допълнителен сензор, разпознаващ лявото и дясното ухо, така че да можете да ги поставите и по двата начина на главата си - без да се притеснявате, че ще са наопаки.

Все още нямаме представа какво ще бъде качеството на звука, но очакваме с нетърпение появата на прогнозираните слушалки, за да ги изпробваме при първа възможност.

Източник:MacRumors