Какво знаем за очакваните през тази есен iPhone поколения

Konstantin
03/07/2020 ❘ 12:30

Само преди броени часове разбрахме какво може да се съдържа в опаковката на очакваните iPhone поколения, или поне ако се доверим на прогнозата на L0vetodream, а ние имаме още една любопитна новина и то отново от категория "слухове". Съществуват множество прогнози относно характеристиките на всяко от очакваните през идната есен смартфон поколения на Apple, а ние ще ви запознаем не само с най-интересната част от тях, но и с тези слухове, които идват от доказали се във времето със своята надеждност източници.

Размерите вече са ясни. Голяма част от източниците се обединяват около появата на цели четири поколения, като iPhone 12 и iPhone 12 Max или по-бюджетните варианти ще се отличават с диагонал на екрана от 5.4 и 6.1 инча, докато iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, или смартфоните на Apple от най-висок клас, ще разполагат с диагонали от 6.1 и 6.7 инча, но това не е всичко. Добрата новина се крие в прогнозата за OLED екран при всяко от очакваните устройства, докато 120 херцовата Pro Motion честота на опресняване ще намери своето място единствено в очакваните поколения Pro.

Бюджетните поколения ще разполагат с вградена двойна камера, докато линия Pro ще може да се похвали със система от цели три обектива от задната страна на своя корпус, но това не са единствените визуални промени. Голяма част от източниците прогнозират изцяло променена странична рамка при устройствата от най-висок клас. Вероятно тя ще бъде плоска, подобно на последния iPad Pro с разпънат екран във всеки край. На последно място относно външния вид ще разгледаме и вградената TrueDepth камера при поколение Pro. Тя ще бъде с намален размер, което може да смали и малкия остров в горната част на екрана.

Не трябва да подминаваме и прогнозираната 3D лазерна система, чрез която основната камера, подобно на вградената LiDAR възможност в последното iPad Pro поколение, ще може да измери още по-точно разстоянието между различните обекти около вас, която технология вероятно ще бъде налична единствено при вариантите с вградена тройна камера, а ние имаме още една добра новина. Според повечето източници, всяко от очакваните iPhone поколения ще може да се похвали с вграден високоскоростен 5G модул за пренос на мобилни данни.

Нека разгледаме и прогнозираните вградени процесори. Всяко от поколенията ще разполага с проектиран от Apple 5-нанометров чип, разпознаваем като A14. Съвсем очаквано, неговото производство е доверено на TSMC, като до по-високата скорост на разработката се подрежда и подобрената производителност, което означава само едно. Вероятно A14 ще изразходва значително по-малко енергия от своя предшественик, а това ще окаже пряко положително отражение и върху издръжливостта на вградената батерия.

Apple няма да замени наложения Lightning порт с USB-C. Вероятно това ще се случи в рамките на идната година, но има и още нещо. Съществуват слухове за появата на SMART конектор при поколение Pro, а ние завършваме с прогнозираните разцветки на корпуса. Компанията би могла да заложи на изцяло ново тъмносиньо покритие, като водеща разцветка, наред със светлосиньо, виолетово, светло оранжево и вероятно други варианти, за което няма как да сме сигурни към днешна дата, но пък със сигурност няма да пропуснем да ви запознаем с всяка любопитна подробност, която стигне до нас преди появата на очакваните iPhone-и през тази есен.

Източник:MacRumors