Кога и как да включите режим Noise Cancellation през AirPods Pro

Konstantin
01/09/2020 ❘ 15:00

Висококачественото Pro поколение на хитовите AirPods слушалки се отличава с функции като Active Noise Cancellation и Transparency режим. Подобно на AirPods 2, AirPods Pro функционират с новия H1 чип, който се отличава с по-висока стабилност на работа, до два пъти по-бързо изграждане на връзка с устройство, до 1.5 пъти по-бързо осъществяване на телефонно обаждане, 50% повече време за разговор с едно зареждане, но има и още доста интересни подобрения.

Основното, което отличава AirPods Pro от останалите true wireless безжични слушалки на Apple е активното шумоизолиране (ANC). Всеки потребител може да се изолира от околните шумове. Два микрофона се грижат 200 пъти в секунда да слушате само това, което искате да идва в ухото ви. Режим Active Noise Cancellation е изключително удобен, когато пътувате - независимо дали сте в самолета или в метрото, докато Transparency ви дава възможност да чувате това, което се случва около вас. Подходящ е когато говорите с хора или пък карате колело.

Ето как става и превключването между двата режима:

  • През вашетo iOS или iPadOS устройство - отворете Control Centre, докоснете Haptic върху скалата за звука, след това изберете един от двата режима, които ще се появят в долната част на екрана.
  • През AirPods Pro - докоснете върху корпуса на една от слушалките и задръжте пръст една секунда, докато не чуете кратък звуков сигнал. За да се върнете към предния режим, повторете стъпките.

Малко повече за характеристиките. Кутията отново се отличава с възможност за безжично зареждане. Достатъчно е само да я поставите върху сертифицирана Qi поставка и тя ще премине в режим на зареждане автоматично. Ако тя е заредена на 100%, може да зареди напълно почти 5 пъти слушалките, които от своя страна биха могли да стигнат до 5 часа възпроизвеждане на звук и до 3.5 часа в режим на телефонен разговор с едно зареждане, но има и още нещо. Само за 5 минути в режим на зареждане, слушалките могат да ви предоставят възможност да им се насладите в рамките на до 1 час в режим на слушане на музика или разговор.

За разлика от първото и второто поколение, външният вид на AirPods Pro е различен. Височината на слушалките е едва 30.9 мм, докато върху основната част ще откриете изцяло нов гумен накрайник. Благодарение на него AirPods про могат да се похвалят с още по-плътен звук и изключително добра изолация от външни шумове, но това не е всичко. Слушалките се предлагат с три комплекта накрайници, а всеки потребител ще може да постави върху тях точно тези, които пасват на неговото ухо най-добре, а ние имаме още една добра новина - AirPods Pro разполагат с доста висока IPX4 степен на водоустойчивост.

Източник:iMagazin