Колко издръжлив е новият iPhone SE?

iMagazin
30/07/2020 ❘ 17:00

Най-новият представител на семейството на iPhone - второто поколение iPhone SE, разполага с най-малкия дисплей и идва на най-ниската цена в сравнение с останалите актуални модели смартфони на Apple. Дали обаче може да се похвали със същото качество на материалите и здравина?

В интернет пространството изобилства от влогъри, които подлагат на всевъзможни тестове, дори изтезания, последните технологични устройства на пазара. iPhone SE е по-компактното попълнение в смартфон гамата на Apple, което ще се хареса на множество потребители, тъй като разполага с мощни характеристики на достъпна цена. Дизайнът на устройството включва алуминиев unibody (от едно парче) корпус, издържащо на надраскване стъкло отстрани и има IP67 сертификация за водо и прахо-устойчивост. Колко здрав обаче е този смартфон?

EverythingApplePro ни показва в своя YouTube профил какво ще се случи с iPhone SE при падане от 15 метра. Телефонът е пуснат от тази височина с тънък, прозрачен калъф, който не предпазва страничната му част, но въпреки това успява да "оцелее", с изненадващо малко поражения, а екранът не е спукан и работи. При второто падане от същата височина iPhone SE излиза от калъфа, но отново е в добро състояние, като изключим, че е леко огънат. Не можем да отречем, че и предпазният калъф играе роля за опазването цялостта на устройството. Можете да си припомните нашите съвети за избора на подходящ iPhone калъф тук.

Друг тест демонстрира устойчивостта на надраскване, с която се характеризира iPhone SE. JerryRigEverything драска с различни приспособления по корпуса на смартфона, като установява, че неговата устойчивост е доста по-добра от тази на предишни поколения iPhone (потребителите, които са имали iPhone 7 Jet Black най-добре знаят за какво става въпрос).

Като цяло, можем да направим следните две заключения от тези видеа: 1. Определено не препоръчваме да се отнасяте по подобен начин с вашия смартфон. 2. Въпреки по-ниската цена на iPhone SE, материалите и технологиите използвани за изработката му, отговарят на стандартите за издръжливост, поставени от по-високия клас смартфони на Apple. Независимо от това, ние препоръчваме да ползвате калъф и протектор за екрана, които биха могли да удължат живота на вашия iPhone.

Източник:iPhone Hacks