Лесно синхронизиране на акаунт в социална мрежа с iPhone

Konstantin
16/07/2020 ❘ 08:00

Вече всеки потребител е в очакване на новата версия на мобилната операционна система на Apple, което е съвсем разбираемо. Все пак iOS 14 ще ни донесе много нови възможности, като по-оптимизиран и лесен за работа начален екран, но това не ни спира да се върнем към една изключително полезна опция, с която биха могли да се похвалят и предните версии на разработката. Вижте какво трябва да направите, за да се възползвате от полезната възможност за синхронизиране на iPhone с някоя от вашите социални мрежи.

Голяма част от заложените iOS приложения във всяка версия на системата разполагат с вариант за автоматично синхронизиране на вашите данни, което се отнася и за Mail, Contacts, Calendars и Notes, но има и още нещо. Въпреки че всеки контакт, събитие или известие минава автоматично през вашите Apple устройства, не трябва да игнорирате и възможността да синхронизирате заложените приложения с вашата любима социална мрежа или профил в Google.

За да разширите възможностите на Contacts, Reminders или Calendar през мобилната операционна система, преди всичко ще се наложи да отворите системните настройки. Преминете през Passwords & Accounts, след това добавете своя акаунт и се върнете към предното меню. Остава само да докоснете върху новия запис и да изберете с кое от заложените приложения има право да синхронизира данни, като Mail, Contacts, Calendars и Notes. Това е всичко. Затворете настройките и се наслаждавайте на полезната функция.

Ако вече сте изпълнили описаните стъпки, трябва да знаете, че избраното приложение ще се синхронизира автоматично, а вие ще може да видите, примерно в Calendar, всички рождени дни на тази част от приятелите ви, която сте добавили във Facebook и то без да предприемате никакви допълнителни стъпки за целта, но има и още нещо. Промяната ще окаже отражение и върху настолната операционна система macOS, стига вашите устройства да са стартирани през един и същ Apple ID акаунт.

Източник:iMagazin