Напълно автоматизирани системни актуализации през iOS 13.6

iMagazin
19/07/2020 ❘ 09:00

Заедно с всичко интересни промени, шестата актуализация на iOS, която се появи преди няколко дни, въвежда и една нова настройка, свързана с автоматичните ъпдейти. Ако искате да видите всички новости, с които се отличава iOS 13.6, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как  да персонализирате обновената Automatic Updates опция на операционната система.

Ако разполагате с някоя от предните iOS версии, вече знаете, че системата може да се актуализира автоматично, примерно през малките часове от денонощието, стига устройството да е свързано към зарядното, но има и една малка особеност. Преди това, трябва да сте свалили актуализацията, която стъпка с iOS 13.6 и iPadOS 13.6 може да бъде прескочена. Вече и ъпдейтите могат да бъдат свалени по автоматичен начин, като за целта трябва да предприемете една малка настройка.

Отворете Settings, преминете през General, докоснете върху Software Update и новата Customize Automatic Updates опция ще се появи пред вас. Остава само да включите или изключите Download iOS Updates под раздел Automatically и сте готови. По подразбиране, опцията е активирана и софтуерните актуализации ще се свалят автоматично, когато вашият iPhone или iPad е свързан към Wi-Fi мрежа. Ако прецените, че искате да сваляте ъпдейтите в избран от вас момент, просто деактивирайте настройката.

Припомняме ви, че размерът на някои от актуализациите би могъл да достигне и до няколко гигабайта. Ако разполагате с лимит на данните в някоя от вашите Wi-Fi мрежи или пък просто искате да сваляте пакетите, когато разполагате с бърз интернет у дома или в офиса, е добре да изключите Automatically Download iOS Updates, но има и още нещо. Когато актуализацията бъде свалена автоматично, системата ще ви извести за това действие и ще ви сигнализира, че предстои автоматично актуализиране.

През септември месец очакваме появата на iOS 14. Можете да изпробвате нейната публична бета версията още сега, като посетите тази връзка.

Източник:iMagazin